Antena Căutare

Cea mai dura editie: dubla eliminare, cea mai scumpa carne din lume si preparate pentru cine prezidentiale

Top Chef, editia a cincea: Joseph Hadad isi iese din minti, finalistii trebuie sa gateasca pentru... desene animate, sa impresioneze lotul national de canotaj, sa pregateasca un fel principal din cea mai scumpa carne din lume. In cele din urma, concurentii sunt trimisi acasa pe banda rulanta.

Cea mai dura editie: dubla eliminare, cea mai scumpa carne din lume si preparate pentru cine prezidentiale
In competitia Top Chef au mai ramas doar 15 concurenti

Cei 17 concurenti ramasi in competitie trec astazi prin noi probe dificile. Totusi, nu toti reusesc sa impresioneze exigentul jurium format din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand. Mai mult, unul din jurati ajunge sa isi piarda complet rabdarea, dupa ce mai multi concurenti nu se descurca la una din probe.

Bun venit la TOP CHEF, editia a cincea!

Proba 1 - Lovitura de cutit: proba care il scoate din minti pe Joseph Hadad

Cei 17 concurenti si juratii Joseph Hadad, Tudor Constantinescu si Nicolai Tand se afla la Snagov. Pentru prima proba, juratii le-au testat indemanarea: in 15 minute au avut de curatat si filetat un crap.

In timp ce concurentii au inceput proba, juratii au facut o mica plimbare cu salupa, pe malul lacului. Cel mai incantat a fost Chef Hadad care a marturisit ca imprejurimile ii aduc aminte de Israel.

In timp ce unora li s-a parut una din cele mai usoare probe pe care le-au avut de infruntat la Top Chef, pentru alti concurenti filetarea unui crap a fost o adevarata provocare. Diferentele s-au simtiti la final, atunci cand juratii au inspectat munca celor 17 finalisti. Rezultatul? Dezastros!

Daca pana acum concurentii au considerat ca juriul este dur, acum au putut vedea ca este de-a dreptul nemilos. Chef Hadad s-a aratat cel mai dezamagit de Maria Ungureanu si Ovidiu Margarita, pe care i-a acuzat ca si-a batut joc de material: Ce e asta? Uite ce ati facut! Acasa, acum! Reactia juratului i-a surprins pe toti: "Chef Hadad si-a iesit din minti!" a marturisit Nicolai Tand.

Vezi aici intreaga scena - probabil una din cele mai tensionante momente de la Top Chef!

Juratul Tudor Constantinescu a incercat sa il calmeze: "Si noi am mai gresit, Joseph, nu putem uita ce au facut in aceasta competitie pana acum, merita inca o sansa." Insa Chef-ul de renume a fost greu de convins. S-a dezlantuit total, pentru ca "nu e normal sa isi bata joc de material!". Unele greseli nu se iarta, insa de data aceasta, dupa numeroase presiuni din partea colegilor jurati, Chef Hadad a acceptat sa ii penalizeze pe cei doi trimitandu-i la duel si nu acasa direct. Astfel, Maria Ungureanu si Ovidiu Margarita se vor infrunta in proba a cincea.

A doua proba - Proba de foc: preparate de top, special pentru personaje de desene animate!

Inainte de anunratea provocarii, fiecare concurent a gasit pe masa de lucru un afis al unui film celebru. Majoritatea pelicule de desene animate, acestea i-au pus in dificultate pe bucatari. Cu pestele pe care l-au curatat si filetat trebuie sa gateasca un preparat in spiritul filmului al carui afis l-au primit, in doar 60 de minute.

Astfel, ei trebuie sa gateasca pentru Tom si Jerry, pestisorul Nemo, pinjuinul din Happy Feet, Dracula, Nasul, Doamna si vagabondul, Mica sirena, Pisicile artistocrate si altii.

"Conteaza ce idee ai la inceputul probei", spune Dana Dogantekin. Cel mai increzator dintre concurenti este, probabil, Mihai Zamfira, care e foarte incantat de subiectul pe care il are: Avatar. A vazut de sase ori filmul si stie ca preparatul lui trebuie sa arate futurist.

In final, a venit momentul jurizarii. Preparatele au fost cu adevarat de poveste, Mihaita Ionita a format bestia din "Frumoasa si bestia" din capatana pestelui, Dan Bogatu a recreat din file de peste, busuioc si rosii jumatatea de jos a "Micii sirene", iar Dragos Bercea a folosit mult cascaval si un design inedit pentru a ilustra povestea din "Tom si Jerry".

VEZI AICI cum arata toate preparatele de poveste: cele mai inspirate farfurii!

Inspirat de filmul "Avatar", Mihai Zamfira a creat un preparat dual, in oglinda, care sa reprezinte oamenii din lumea filmului si avatarul lor. Gustul si aranjarea inspirata a farfuriei i-au adus acestuia pass-card-ul din aceasta editie. Capitanii echipelor din proba urmatoare sunt Dan Bogatu si Alexandru Razvan.

A treia proba - Proba de echipa: un meniu pe cinste pentru sportivii care au facut cinste Romaniei

Pe Lacul Snagov se antreneaza si lotul national de canotaj al Romaniei. Pentru acesti sportivi care au adus recunoastere internationala tarii noastre, cele doua echipe trebuie sa pregateasca un meniu incredibil. Materia prima: un sturion de dimensiuni incredibile.

Fiecare echipa a decis din start care va fi desertul. Cerasela Lungu prepara o placinta cu branza si stafide reteta personala, in timp ce Dragos Bercea si Ionut Lupu din celalalt grup se ocupa de clatite brasovene, foarte populare la restaurantul familiei Bercea.

Timpul e scurt, bucatarii din ce in ce mai putini, asa ca tensiunile se amplifica. Mai ales in echipa lui Dan Bogatu, care se impune asa cum stie: tipa. La toti. "A reusit sa se ia si de Cerasela, lucru foarte greu", a spus si juratul Nicolai Tand. "Exista o bariera intre a te impune intr-o echipa si a fi arogant", spune si Nico Lontras, in general rezervat in ceea ce priveste comentariile.

VEZI AICI cele mai taioase "comenzi" ale lui Dan Bogatu si cele mai tari faze din proba pe echipe!

In cealalta echipa, atmosfera este mai destinsa si majoritatea membrilor sunt foarte multimiti de cum ii conduce Razvan Alexandru. Un motiv important de bucurie pentru Dragos Bercea este insa modul in care este perfceput de colegi. Simte ca in sfarsit s-a integrat si ca, desi la inceput colegii lui se tineau departe si nu pareau sa il placa. acum si-au dat seama de talentul si imaginatia lui.

Dupa terminarea preparatelor, echipele s-au intrecut in a castiga voturile membrilor lotului de canotaj, a caror parere va conta pentru votul final. Dupa ce au gustat din preparate, juratii au recunoscut ca amandoua grupurile au gatit o mancare delicioasa, insa in cele din urma echipa lui Dan Bogatu a iesit castigatoare.

Proba a patra - Pe muchie de cutit: preparate cu unul din cele mai scumpe ingrediente din lume: vita Kobe

Inapoi in platoul Top Chef, concurentii din echipa lui Razvan Alexandru se intrec in prepararea unor feluri de mancare cu adevarat extraordinare. Nici nu se poate altfel, atunci cand finalistii au la dispozitie un kilogram de carne de vita Kobe (in valoare de aproximativ 800 de euro). Timp de trei minute, fiecare din participantii la proba au avut ocazia sa aiba ca asistent unul din cei care au castigat proba trecuta. Unii au beneficiat de ajutorul colegilor, in timp ce altii au fost doar incurcati de acestia.

Inainte de jurizare, Joseph Hadad a intrat in platou cu o tigaie arsa, care s-a dovedit a fi a lui Dragos Bercea. "Ai stricat o tigaie de 200 de euro", l-a avertizat chef-ul.

A urmat degustarea. La aproape toti concurentii situatia a stat la fel: o parte a farfuriei foarte buna, plus un detaliu care a stricat intreg ansamblul. Fie ca a fost vorba de prezentare, modul in care au taiat bucata de carne sau garnitura nepotrivita pentru a insoti regina carnurilor, juratii au gasit cate un dezavantaj in preparatul fiecarui concurent. Cu o singura exceptie: Dragos Bercea.

Vezi PREPARATUL care a FERMECAT juriul TOP CHEF!

Acesta a fost castigatorul indiscutabil al probei, cu un preparat care i-a fermecat pe jurati: "Este cu adevarat un preparat demn de Top Chef. As vrea sa il introduc in meniul resturantului meu", a spus Tudor Constantinescu.

In cele din urma, cel mai slab bucatar a intrat la duel: Ionut Lupu.

Ultima proba - Duelul: preparate fine pentru celebritati din intreaga lume

Un duel neconventional: La a cincea proba au ajuns patru concurenti, care au format doua echipe: Ovidiu Margarita se dueleaza cu Maria Ungureanu, in timp ce Ionut Lupu se "bate" cu Dana Dogantekin. Tema se pastreaza: se gateste pentru un personaj. De data aceasta este un personaj ... din istorie! Ovidiu Margarita trebuie sa gateasca pentru Vladimir Putin, iar adversara sa, pentru Barack Obama. De cealalta parte, chef Lupu o serveste pe Edith Piaf, iar Dana Dogantekin trebuie sa o impresioneze pe Marlen Dietrich.\

IATA ce preparate au pregatit cei patru duelisti!

Dupa ce au gustat din preparatele duelistilor, juratii au demonstrat inca o data ca la Top Chef nu e loc de greseli. Dana Dogantekin si Ovidiu Margarita au parasit competitia si au ratat sansa de a castigat marele premiu de 50.000 de euro oferit cu sprijinul Margaritar si un curs la un restaurant cu stele Michelin.

NU RATA un nou episod TOP CHEF lunea viitoare, de la 20:30, la ANtena 1! Iata ce se va intampla editia urmatoare:

VIDEO: Carnea frageda de vita Kobe, pregatita de concurentii Top Chef, costa 800 euro kg si se obtine cu masaj si bere!... Zilele acestea, Nicolai Tand are doua motive de bucurie: ziua de nume si aniversarea fetitei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x