La aceasta prima proba, dusi in Piata Obor, concurentii au trebuit sa faca rost de fructe si legume pentru a pregati un cocktail in 20 de minute.
Chiar si dupa sapte editii multi sunt speriati si luati prin surprindere de fiecare nascocire a juriului.
“A fost greu pentru ca nu stiam cum va reactiona lumea. Sincer sa fiu, aveam bani in buzunar, dar n-aveam voie sa cumpar.” spune Nico Lontras.
“Trebuie sa recunosc ca la prima proba am fost cel mai speriat de pana acum pentru ca m-a luat prin surprindere, nu am avut o strategie, nu m-am gandit la ce voi face.” se plange Alexandru Razvan.
Altii insa sunt cerebrali, siguri pe ei si pe ceea ce vor face; desi timpul se scurge nu ii mai trec fiori pe sira spinarii.
“Am un cocktail nemaipomenit: arome, culoare, gust, savoare.” se lauda Dan Bogatu.
Juriul gusta atent din fiecare cocktail, analizeaza culorile, texturile, savorile, insa mai presus de toate apreciaza inventivitatea si creativitatea chefilor.
Juratul Tudor Constantinescu este dezamagit: “Sa fii intr-o piata, sa ai la dispozitie 20-30 de feluri de legume-fructe, proaspete, colorate, delicioase, frumoase si sa faci un pahar colorat cu o amestecatura de detoate care pur si simplu nu avea niciun gust. Trist. Trist.”
„Nu prea v-a inspirat piata de astazi, nu? Unii au pus prea putine ingrediente, altii au pus 6-7, sa nu mai recunosti nimic in pahar” ii cearta juratul Nicolai Tand.
Nici Chef Hadad nu ii iarta prea usor: „Nu mi-a placut. Asteptam mai mult. Nimic, nimic deosebit!”
La finalul acestei probe, cei mai buni s-au dovedit a fi Giovanni Piselli si Nico Lontras, iar cei mai slabi: Ionut Lupu, Ionut Susala si Maria Ungureanu.
Pentru a-si spala rusinea cei mai slabi sunt pusi sa spele vasele, iar cei mai buni ii servesc pe taranii de la care au luat fructele si legumele pentru realizarea produselor.