La inceput au fost 24 de bucatari. Fiecare a luptat pentru a-i impresiona pe cei trei jurati si a ramane in competitie Nu a fost usor. Excelenta se obtine prin: vionta, daruire, talent, imaginatie si multa munca.
Cei trei jurati au avut o misiune extrem de dificila, dar in cele din urma i-au selectionat pe cei mai buni: Nico Lontras si Giovanni Piselli. Ei se vor infrunta astazi in MAREA FINALA.
Premiul: 50.000 de euro si un curs de bucatar la un restaurant cu stele Michelin din Franta.
Publicat: Sambata, 02 Februarie 2013, 21:01 |
Actualizat Sambata, 02 Februarie 2013, 21:18
La inceput au fost 24 de bucatari. Fiecare a luptat pentru a-i impresiona pe cei trei jurati si a ramane in competitie Nu a fost usor. Excelenta se obtine prin: vionta, daruire, talent, imaginatie si multa munca.
Cei trei jurati au avut o misiune extrem de dificila, dar in cele din urma i-au selectionat pe cei mai buni: Nico Lontras si Giovanni Piselli. Ei se vor infrunta astazi in MAREA FINALA.
Articolul continuă după reclamă
Premiul: 50.000 de euro si un curs de bucatar la un restaurant cu stele Michelin din Franta.
Nicolai Tand, Tudor Constantinescu si Joseph Hadad vor avea o misiune grea, aceea de a-l alege pe cel mai bun.
Giovanni Piselli nu a avut viata usoara la Top Chef: „Tot timpul am avut emotii sa nu intru la duel!”
Au fost momente de indrazneala, pline de nebunie ce l-ar fi putut costa eliminarea: „Daca nu riscam, degeaba am venit aici!”
Nico Lontras si-a dozat bine energia in fiecare etapa, pana in finala. Cu toate acestea si el a trecut prin momente dificile, cand a fost foarte aproape de a fi eliminat. A luptat din greu si cand a primit a doua sansa nu a mai gresit.
Alaturi de cei trei jurati, mai vin inca trei bucatari de soi: Cornelia Ghisoi – prima lady-chef din Romania, Stefan Bercea si Nicolae Lica.
Cu lacrimi in ochi si emotii in suflet, cei doi chefi ii primesc alaturi de ei pe cei dragi.
Nico Lontras a plecat in urma cu 14 ani in Germania, apoi in Estonia si apoi in Norvegia. Si-a cunoscut sotia, si ea bucatar, pe cand lucra intr-o brutarie, iar fetita lor, Stefania, care nu a locuit niciodata in Romania, le calca pe urme. Visul lor este sa se intoarca in tara.
„E timpul sa ne asezam si noi la casa noastra si bineinteles ca ne dorim sa ne asezam la casa noastra, in tara noastra.” spune Nico Lontras.
Si povestea lui Giovanni Piselli este una impresionanta. A inceput sa gateasca de la 9-10 ani, pe langa tatal sau care era bucatar. Practic a crescut in bucatarie. Tatal sau a murit spunandu-i: „Fii cuminte, nu ma dezamagi si ai grija de mama si sora ta.” N-a mai avut timp sa se planga, a trebui sa-si ia destinul in maini. A venit in Romania acum 5 ani unde unchiul sau avea un restaurant si a ramas aici.
„A fost destinul, totul a fost scris in carte. Daca tatal meu ma priveste acum de sus, cred ca este foarte fericit.”
„Acum ca incepe finala, ma simt puternic. Astept sa merg acolo, sa ma apuc de retete si scapa cine poate.” spune Piselli.
„Nu am venit sa ma bat cu Giovanni in aceasta finala, noi am venit fiecare sa-si faca treaba lui si fie ca cel mai bun sa castige.” spune Lontras.