Din cei 24 de concurenti care au intrat initial in competitia Top Chef, au mai ramas acum doar 15.
Cei ramasi stiu ca fiecare proba ii aduce mai aproape de premiul de 50.000 de euro.
Cu o singura lovitura ce cutit, gastronomia e ridicata la altitudine. Concurentii sunt dusi sa gateasca de aceasta data in Aeroportul Baneasa.
Ei primesc o lista de preturi si un buget de 50 de lei in care trebuie sa se incadreze; isi aleg produsele si calculeaza preturile, mai ceva ca niste matematicieni.
Dupa ce toate produsele sunt achizitionate, chefii au de pregatit in doar 20 de minute o gustare rece pentru o familie care se grabeste sa prinda avionul, familie compusa din patru membri: doi adulti si doi copii.
Fiecare detaliu conteaza si, uneori, un ingredient adaugat pe ultima suta de metri face diferenta.
Din dorinta de a pregati mancaruri la nivel Top Chef, unii concurenti nu gatesc indeajuns, insa altii se prezinta excelent. Asa sunt si parerile juratilor: din unele preparate gusta cu placere, in schimb pe altele nici nu le ating.
Nicolai Tand: „Nivelul creste. Asteptam mai mult de la ei, adica nu mai vrem relaxare.”
Si juriul hotaraste: unul dintre ei va pleca acasa dupa aceasta proba! Nimeni nu a afla deocamdata cine, iar competitia continua cu cea de-a doua proba!
Alina Puscas, sculptata in ciocolata la Top Chef!... Proba de foc: Numele jocului e PERFECTIUNE!...