- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o proba grea in care concurentii vor trebui sa munceasca in echipa, cot la cot, sa inventeze si sa creeze preparate speciale, aratoase si gustoase.
De data aceasta, echipele se aleg repede, sigure si nenultumirile incep sa apara.
“Sunt in echipa cu Johny Susala. Zic: stai un pic.” spune Dragos Bercea.
“Ma bucur ca am intrat in echipa cu Lupu pentru ca ne intelegem foarte bine, e un <feeling>. Si ca personae si ca meseriasi. Cu Susala nu prea am avut oportunitati sa ne cunoastem. Cu Dragos Bercea nu imi place sa lucrez pentru ca el vrea sa iasa in evidenta, eu vreau sa fac treaba. Suntem doua caractere total diferite.” spune Giovanni Piselli.
Preparatul ce trebuie pregatit la aceasta proba este un carnat special din carne de porc si la alegere prune uscate, mere, nuci, covrigi. Intr-o singura ora.
“Am vrut sa vedem creativitatea acestor baieti fantastici. Cum este exprimata intr-un produs claic cum este carnatul.” spune juratul Tudor Constantinescu.
“Ideea mi s-a parut speciala. Nu stiu, poate un pic trasnita, sa faci un carnat special. Dar mi-a suras ideea.” declara Bercea.
Desi la un moment dat Susala a avut un conflict cu Bercea, acum, cei doi trebuie sa formeze o echipa.
Juriul nu-i slabeste din priviri, vrea sa stie ce idei au concurentii.Desi mainile nu se opresc din tocat si amestecat, nu sunt decisi ce preparate vor pregati si, pe ultima suta de metri ei inca mai adauga ingrediente care sa-i diferentieze.
Timpul se scurge, carnatii sfaraie in tigai, nimeni nu se opreste nici macar o clipa.
5, 4, 3, 2, 1. Proba se incheie!
Echipa Piselli-Lupu a facut patru feluri de carnati, echipa Bercea-Susala doar doua feluri.
“V-ati gandit sa faceti patru feluri, sigur pierdeti pentru ca n-aveti carnati ca ai nostri. Noi am facut doua feluri si cu suflet.” spune Dragos Bercea.
Insa juriul este cel care decide si degustarea incepe.
“Eu nu am gustat carnatii, dar un produs care are un miros bun, nu bun, foarte bun, nu trebuie sa gust. Deja stiu ca este foarte bun.” este de parere Chef Joseph Hadad despre produsul echipei Bercea-Susala.
Dar cei trei jurati trebuie sa desemneze cea mai buna echipa.
“Am vazut bucatari buni, profesionisti. Care au gatit cu pasiune. Se vede in ochii vostri. Sunt foarte fericit cand am vazut cum ati lucrat asta seara.” spune Chef Hadad.
Castigatori sunt desemnati pentru inceput Dragos Bercea si Ionut Lupu. Concurentii incep sa declare:
“Am ramas masca” declara Dragos Bercea.
“Nu stiam cum sa reactionam. Pur si simplu.” marturiseste Ionut Lupu.
“Cand am auzit Lupu, am intrat in pamant de nervi” spune Ionut Susala.
“Eu am avut idea de a face patru feluri de carnati, eu am avut idea de a face sos langa carnati, eu am avut idea de doua feluri de aranjare. Nu se poate asa ceva!” spune Giovanni Piselli.
Insa juriul continua: “Si Ionut Susala si Giovanni Piselli.”
Toti sunt declarati castigatori si merg mai departe.
“Ambele echipe au lucrat foarte bine si foarte bun si am vazut reactia lor.” spune Chef Hadad.
“Este o victorie amara ca un lichior de migdale.” declara Ionut Susala.
Preparate traditionale si maiestrie de Top Chef... Paste si napaste...