Chefii sunt maestri ai bucatariei si trebuie sa se descurce in absolut orice situatie. In a sasea editie Top Chef, concurentii au facut o "calatorie" prin continentul asiatic. Pentru prima proba, lovitura de cutit, cu totii au avut sansa sa isi demonstreze aptitudinile artistice si sa sculpteze logo-ul Top Chef intr-un pepene, in 30 de minute.
Bucatarii s-au intrecut sa impresioneze juriul cu ideile lor, mai mult sau mai putin creative. Proba le-a dat batai de cap celor mai multi dintre concurentilor, deoarece nu au fost obisnuiti cu aceasta parte pana acum. "A fost groaznic, am carte de sculptura acasa, dar nu mi-a placut niciodata!", a declarat Dragos Bercea.
Cel mai incantat a fost Dan Bogatu: "Este partea care imi place cel mai mult in bucatarie. Ideea este sa scoti culorile in evidenta, nu trebuie sa te grabesti", a explicat el.
Juratul Nicolai Tand ar fi dorit sa vada mai multa creativitate de la ei, sa se fi intors in timp, in copilarie, si sa isi imagineze cum ar fi aratat logo-ul Top Chef intr-un pepene.
Plimbandu-se printre mese, juratii au deliberat. Chef Hadad a complimentat cele mai frumoase sculpturi, ale lui Dan Bogatu si Mihai Zamfira. Cel din urma a considerat aceasta proba utila, deoarece "trebuie sa fii complet ca bucatar".