Mancarurile pe care Lonstras si Piselli le pregatesc, sunt unele inedite, iar ingredientele pe care le folosesc nu sunt din cele pe care le gustam in fiecare zi, doar este MAREA FINALA!
Cei doi finalisti au fost atenti la fiecare detaliu pentru ca gustul sa fie perfect. Pentru a impresiona juratii cu un preparat de top, trebuie sa fie simplu, dar in acelasi timp spectaculos, discret, dar totodata plin de culoare.
Mancarurile pe care Lonstras si Piselli le pregatesc, sunt unele inedite, iar ingredientele pe care le folosesc nu sunt din cele pe care le gustam in fiecare zi, doar este MAREA FINALA!
Cei doi finalisti au fost atenti la fiecare detaliu pentru ca gustul sa fie perfect. Pentru a impresiona juratii cu un preparat de top, trebuie sa fie simplu, dar in acelasi timp spectaculos, discret, dar totodata plin de culoare.
Articolul continuă după reclamă
Nico Lontras a pregatit la antreu o combinatie intre mancarea traditionala romaneasca si ceva cu influente nordice: Burta de porc cu dulceata de mere si carnati de Plescoi si piure dulce de usturoi.
„Metodele lui Nico de lucru sunt mult mai avansate fata de ce se invata in perioada respectiva, atunci cand a plecat el.” spune Chef Nicolae Lica.
„Daca aceste trei elemente pe care le-ai ales: rodie, burta de porc, dulceata de ceapa. Din punct de vedere echilibru gustativ cred ca puteai sa faci mai bine decat atat. Si aici vorbim doar de proportii. Oricum, felicitari pentru prezentare, este exceptionala. Bravo!” il lauda Tudor Cosntantinescu.
„Prezentarea impecabila. O singura problema, ar fi trebuit sa faci doua bucati, trei bucati sunt prea multe. Dar e foarte buna si foarte gustoasa” ii spune Joseph Hadad.
„Nico, imi aduce aminte de piftie. Jur. Am impresia ca regasesc lucrurl ala. Daca m-ar fi pus cineva sa fac o piftie reinventata, nu cred ca reuseam niciodata sa fac asa. Imi place foarte mult. Felicitai!” e de parere Nicolai Tand.
Acum e randul lui Giovanni Piselli care prezinta un tablou marin pe piatra de ardezie cu diferite saruri, anchois si icre de capelin.
„Giovanni, prezentarea arata extraordinar. Daca as fi in restaurant aici si as vedea la clientul de langa mine ca a primit asa ceva, cu siguranta si eu as comanda asa ceva” ii spune Chef Nicolae Lica.
„Imi place foarte mult prezentarea ta, sper ca si gustul preparatelor sa sustina. Dupa parerea mea, acest wassabi si aceasta Palurta, un fel de scoica Vongole mai mare, nu au ce sa caute pe acest platou. Vorbim despre o conserva si vorbim despre un fruct de mare prost curatat si prost ales in acest sezon. Pe parea cealalata, restul ingredientelor sunt spectaculoase. Felicitari!” ii spune Tudor Constantinescu.
„Giovanni, cand vad platoul, ce ai pregatit aici, o simfonie. Sunt in acvariu cu tot felul de fructe de mare vii. Sunt inauntru cu ele. Este multa culoare. Ochii mei nu stiu unde sa se uite. Si bun gust. Vreau sa te felicit pentru aceasta prezentare” sunt cuvintele lui Joseph Hadad.
„Giovanni ai facut un caleidoscop aici. In schimb ai ales simplitatea in mancarea ta. Arata foarte fain. Ce sa zic? Bravo!” ii spune Nicolai Tand.
Juratii si invitatii se cearta intre ei. Care este cea mai buna farfurie, cea mai aratoasa, cea mai spectaculoasa? Sa fie a lui Giovanni? Sa fie a lui Lontras?
„Chefilor, sunt mandru de voi, v-ati depasit pe voi. Nu ne-am asteptat la asa farfurii frumoase, asa de bine lucrate. Trebuie sa aleg din pacate unul dintre voi” spune Nicolai Tand.
„Am in fata mea doi castigatori as putea spune. Cat de greu imi este dintre doua farfurii cu compozitii exceptionale, trebuie sa aleg una. Eu voi alege preparatul lui Giovanni Piselli. Mi-a incantat privirea, mi-a incantat papilele gustative si prin preparatele lui m-a facut sa calatoresc. gustand acele compozitii exceptionale. Felicitari amandurora.” le spune Tudor Constantinescu.
„Ambele farfurii arata foarte-foarte frumos. Impecabil. Prezentarea una mai putin tehnica si una mai mult. Votul meu merge la Nico Lontras” spune Joseph Hadad.
A inceput lupta pentru Marele Premiu...
Felul principal ii aduce pe bucatari la egalitate...