Antena Căutare

Proba "de foc" fără foc încinge spiritele concurenților

În competiția culinară au mai rămas doar șase concurenți, care vor fi supuși în seara aceasta la o probă "de foc" în care au libertate la gătirea preparatului lor, provocarea constând în lipsa preparării termice

În competiția culinară au mai rămas doar șase concurenți, care vor fi supuși în seara aceasta la o probă "de foc" în care au libertate la gătirea preparatului lor, provocarea constând în lipsa preparării termice.

Chef Tudor mărturisește "Nu e o probă ușoară, mai ales pentru bucătari, care iubesc tot ce înseamnă aragaz, flacără." în timp ce Nicolai Tand este de părere "O probă destul de creativă și sănătoasă."

Concurenții au părerile împărțite, în ceea ce privește proba de astăzi. Mihai Irimia afirmă "Fără foc am mai gătit. Mi se pare destul de simplu. O oră și jumătate mi se pare extrem de mult." în timp ce Alexandru Iacob se simte în formă și mărturisește că sunt multe preparate care pot fi realizate fără foc.

Daniel Grosu este cel care remarcă faptul că Mirela se află în avantaj la această probă, însă aceasta consideră contrariul "Într-adevăr am un avantaj însă există și un mic dezavantaj, că așteptările sunt foarte mari."

Articolul continuă după reclamă

Cronometrul anuntă starul primei probe și fiecare dintre concurenți începe să își stabilească planul de bătaie.

Mihai Irimia a ales să gătească un preparat pe bază de pește, de inspirație asiatică, Tataki de pește, deoarece concurentul iubește să prepare pește.

Istvan în schimb nu este încă decis ce va prepara, el încercând să meargă pe mâna imaginației.

Alex Iacob va pregăti un fel de sos de brânză de capră cu anghinare. "Voi folosi un ingredient care știu că îi place foarte mult lui Chef Hadad."

Alexandra Leon mărturisește că nu prea obișnuiește să gătească genul acesta de preparate, pentru proba de azi alegând să pregătească o salată, un gazpacho și mousse de somon afumat. Concurenta devine însă emoționată din pricina robotului de bucătărie, care îi îngreuna activitatea.

Atunci când concurenta îi spune lui Nicolai că va găti trei preparate, acesta rămâne uimit. Chef o sfătuiește să aibă grijă și să se ocupe de fiecare preparat în parte cu atenție.

Și Chef Tudor vine la masa Alexandrei pentru a o liniști. Concurenta însă a terminat preparatul și nu mai are nevoie de ajutor. Văzând-o supărată, Tudor o întreabă "Iar depui armele?", amintindu-i de momentul în care vroia să renunțe la competiție.

Totuși, Chef Tudor îi da un sfat în privința preparatului său, sugerându-i ca mousse-ul de somon să fie așezat pe un aluat din fructe uscate.

Mirela Ivașcu a pregătit o spumă din lecitină de soia pentru a realiza un preparat raw-vegan cu diferite texturi și culori. Chef Tudor o motivează, spunându-i că are așteptări mari de la ea, având în vedere cartea sa de vizită, de raw-vegană.

Alex Iacob a fost vizitat de Chef Nicolai care apreciază faptul că Alex a lucrat fiecare ingredient în parte, din cadrul preparatului său.

Istvan a ales să gătească cannelloni de ananas cu fructul pasiunii. Chef Nicolai vine să tragă cu ochiul în carnețelul concurentului "Deși preparatul său la bază este unul sărat, a folosit condimente care dau aromă unor deserturi, precum batonul de vanilie, scorțișoară."

După momente de agitație și tensiune, cronometrul marchează sfârșitul primei probe, iar concurenții sunt invitați să își prezinte preparatele. Începe degustarea!

Primul este Daniel, care a pregătit "Salată Ms. Smith". Chef Nicolai este cel care a apreciat paleta de culori din farfuria concurentului. "Îmi place Daniel pentru că tot timpul vine cu ceva nou, nu se repetă. Pune suflet în mâncare și asta îmi place cel mai mult."

Alex s-a prezentat în fața juraților cu "Anghinare reintrepretată cu spumă din oțet de zmeură cu sirop de zmeură", un preparat dedicat lui Chef Joseph Hadad.

"Prezentarea lui arată impecabil. Aici se vede ce înseamnă să fii creativ!", afirmă Joseph, în timp ce Nicolai mărturisește "Ca fel principal este genial!". Chef Tudor afirmă mândru "Alexandru, o farfurie de Top Chef!", după ce concurentul i-a urmat sfatul, lăudându-i rafinamentul care îl caracterizează pe Alexandru.

Mihai Irimia este mândru de preparatul său, "Duo de Saint Jaques cu somon afumat", Chef Tudor apreciându-l pentru farfuria minimalistă.

Istvan a pregătit "Cannelloni de ananas cu maioneză din fructul pasiunii și Saint Jaques". Chef Tand afirmă "Mâncarea lui Istvan a fost foarte interesantă pentru că era sărată și dulce în același timp." Acesta îl compară apoi pe Istvan cu Joseph, afirmând că are aceeași concentrare în bucătărie ca și Chef Hadad.

Mirela s-a prezentat în fața juraților cu "Tartar de castravete cu peperoncino, mousse de avocado cu lapte de cocos", farfurie care nu a primit aprecierea colegilor din competiție, Alex și Daniel, iar Alexandra Leon a caracterizat preparatul printr-un preoverb, "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul".

Și Chef Nicolai a fost nemulțumit de farfuria Mirelei, afirmând că prefera să vadă nu doar creme și mousse-uri, ci chiar legumele întregi, recunoscând că mâncarea concurentei avea chiar iz de fermentare.

Alexandra Leon a fost singura care a realizat trei preparate, "Mousse de somon afumat pe pat de caise și curmale", "Gazpacho" și "Salată", fapt care l-a determinat pe Chef Hadad să îi observe nesiguranța din bucătărie.

Gazpacho și Mousse-ul de somon au fost apreciate de chefi însă cel de-al treilea preparat, salata, nu a fost deloc reușit, iar Chef Tudor a taxat-o pentru asta.

După ce Chefi au degustat toate preparatele urmează momentul mult așteptat al deciziei. După proba de foc, fără foc, Alexandru Iacov și Istvan Vereș devin căpitanii de echipă, toți concurenții rămânând în concurs. Cu toate acestea, presiunea de pe umerii căpitanilor va fi mare, pentru că echipa care va pierde la proba a doua va intra direct la duel.

Avem astfel două echipe formate: Alexandru Iacob, Mihai Irimia și Alexandra Leon, de o parte, și Istvan Vereș alături de Daniel Grosu și Mirela Ivașcu.

Emoțiile și tensiunea au dus-o pe Alexandra direct la ambulanță... Joseph Hadad, mai vesel ca niciodată! A cântat și a dansat în platoul Top Chef...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 26 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Danielei Condurache Sambata, 26.04.2025, 15:36
Citește și
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
Interviu CaTine la Masculin cu Mihai Jurca: „Nu există părintele perfect” Catine.ro
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Marius Elisei, surprins alături de Isabela. Gestul făcut de bărbat față de fata lui și a Oanei Roman în plină... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Nadia Comăneci și Bart Conner au sărbătorit 29 de ani de căsătorie. Cum a arătat campioana noastră în rochia... Elle
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…”... Spynews.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu... BZI
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană HelloTaste.ro
A fost făcut public rezultatul final al autopsiei actorului Gene Hackman. Ultimele dezvăluiri scot la lumină... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2025. Balanțele sunt în echilibru. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Mașinile din UE, controlate la sânge. Românii vor fi „accidentați” în plin Jurnalul
Top 3 zodii cu noroc la bani, dar încercări în dragoste în mai 2025 Kudika
Trucul pentru a dubla rapid recolta de căpșuni. Ce fac grădinarii cu experiență pentru a obține mai multe... Playtech
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos... Redactia.ro
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o... Observator
Cum se face un transplant. Care sunt condițiile donării de organe MediCOOL
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic HelloTaste
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă ProSport
Cum a reacționat acest bărbat, după ce și-a dat seama că și-a cumpărat propria mașină furată anterior Gandul
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat CanCan
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor DeParinti
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x