Un celebru chocolatier belgian a realizat, pentru Top Chef, o statuie de ciocolata in valoare de 2500 de euro. Modelul care l-a inspirat a fost prezentatoarea show-ului, Alina Puscas.
Antena 1 va oferi telespectatorilor, din 5 noiembrie, una dintre cele mai spectaculoase emisiuni de cooking din intreaga lume. 24 dintre cei mai buni bucatari ai Romaniei au fost selectati pentru concursul care are drept premiu 50.000 de euro si sansa inscrierii la un curs cu stele Michelin la un restaurant din Franta. Reusitele lor culinare vor fi jurizate de trei personalitati in materie, trei oameni care au muncit din greu, au pornit de jos si au ajuns celebri: chef Joseph Hadad, Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai) si Tudor Constantinescu (Chocolat). La fiecare editie este invitat cate un chef international, care participa la jurizare.
Astfel, la una dintre editiile Top Chef ce va putea fi vizionata la Antena 1, in platou a venit renumitul chocolatier belgian Herman Van Dender, furnizor oficial al Casei Regale a Belgiei si al Casei Imperiale a Japoniei si celebru in intreaga lume. Si cum tema pentru concurenti a fost sa pregateasca un fel de mancare care sa contina carne si ciocolata, pentru a-i inspira, Van Dender a creat o statuie din ciocolata, avand-o drept model chiar pe prezentatoarea emisiunii, Alina Puscas, care i-a pozat intocmai ca unui sculptor. Dulcea opera a belgianului, in stil Picasso, a fost estimata, doar prin simpla insumare a ingredientelor, la 2.500 de euro, fara a mai pune la socoteala ca a fost realizata de insusi Van Dender.
Catre finalul emisiei, cand chocolatier-ul si-a scapat din ochi opera, juratul Nicolai Tand, mereu galant cu reprezentantele sexului frumos, a dezlipit cateva bomboane care impodobeau statuia si le-a oferit doamnelor din echipa de productie.