- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Competitia in care cei mai buni bucatari demonstreaza ca sunt adevarati maestri in arta culinara incepe pe 5 noiembrie la Antena 1.
Jurizati de trei chefi cu experienta internationala, – Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu – 24 de profesionisti pornesc in batalia din care doar unul primeste trofeul: primul cutit Top Chef din Romania. Alaturi de ei, Alina Puscas va prezenta telespectatorilor povestea din spatele camerelor.
Probele prin care concurentii trec in fiecare editie le pun la incercare nu doar maiestria de a combina ingredientele dar si priceperea de le procura. Daca sunt maestri in prepararea celei mai gustoase bucati de carne de vita, acum ei trebuie sa demonstreze si ca o pot transa intr-un abator. De asemenea, nu trebuie doar sa puna trufele in cantitatea ideala in farfuria pe care o servesc juriului, ci trebuie si sa stie sa le gaseasca in padure.
Telespectatorii vor afla in fiecare saptamana cum sa recunoasca un restaurant de calitate in functie de felul in care este servita mancarea, de modul in care este prezentata farfuria dar si de comportamentul personalului.
Fiecare editie le permite concurentilor sa isi arate maiestria in Proba de Foc, dar competitia se incinge cu adevarat cand trebuie sa castige proba la care sunt supusi de catre jurati. Daca nu se ridica la inaltimea asteptarilor, cei mai slab pregatiti doi bucatari sunt eliminati din concurs.
Cei trei Chefi din juriu au un trecut in domeniul gastronimiei demn de invidie din partea oricarui bucatar din Romania.
Jospeh Hadad, Chef-ul cu cea mai mare experienta culinara din juriu, detine secretele a peste 2.000 de retete si a creat show-uri culinare pentru politicienii Bill Clinton, Francois Mitterand si Margaret Thatcher, Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei, Printul de Liechtenstein, dar si pentru vedete de la Hollywood printre care Madonna si Robert de Niro.
Nicolai Tand s-a pregatit in Franta timp de 13 ani inainte de a se intoarce in Romania pentru a deschide un bistro cu tehnologie, savoir-faire si materii prime frantuzesti. Magician al simturilor si aromelor, Nicolai imbina gastronomia frantuzeasca cu arta contemporana.
Tudor Constantinescu a studiat gastronomia in Belgia, a lucrat cu faimosi ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Apoi, in calitate de consultant pentru reteaua de lanturi hoteliere Marriott si operatorul de vase de croaziera Royal Caribbean, a strabatut lumea timp de patru ani. In Romania are propria afacere, un concept “all in one”, inedit in peisajul bucurestean inca din 2006. Este supranumit „Createur du gout”, fiind inventatorul unui concept de cofetarie revolutionar de pe piata autohtona.
Formatul american Top Chef a ajuns in Statele Unite la al X-lea sezon si s-a extins in toata lumea, avand in prezent editii in 8 tari din Europa