Tudor Constantinescu, pentru prieteni Teo, a copilarit in Ardeal pina la virsta de 15 ani, cind a plecat in Belgia. Isi aminteste cu drag minunatiile gatite de bunica sa. In minte i-au ramas mirosul painii calde, scoase din cuptor si simplitatea bucatelor gatite cu bucurie si pasiune
Tudor Constantinescu, pentru prieteni Teo, a copilarit in Ardeal pina la virsta de 15 ani, cind a plecat in Belgia. Isi aminteste cu drag minunatiile gatite de bunica sa. In minte i-au ramas mirosul painii calde, scoase din cuptor si simplitatea bucatelor gatite cu bucurie si pasiune.
A studiat gastronomia in Belgia, unde a lucrat cu faimosi ciocolatieri belgieni printre care: Wittamer, Marcolini, Herman Van Dender, iar patru ani a fost consultant pentru reteaua hoteliera Marriott si pentru operatorul de vase de croaziera Royal Caribbean.
Articolul continuă după reclamă
„Createur du gout”
S-a intors in tara in 2006 si a inventat cel mai revolutionar concept de cofetarie de pe piata autohtona, un concept all in one - Chocolat Boutique Restaurant – de inspiratie franceza 80%, completat cu elemente care aduc un aer cosmopolit pe care le-a preluat din calatoriile sale prin lume, insa fara corespondent in afara.
Chocolat a evoluat de la brutarie la chocolaterie, apoi la patiserie, pentru ca in cele din urma sa se indrepte spre serviciile unui restaurant complet. Insa doar una din cele patru locatii a fost transformata in acest concept de Boutique Restaurant, deoarece dezvoltarea si implementarea pentru toate Chocolat-urile inseamna o investitie de peste un milion de euro.
Chocolat in cateva cuvinte
Vesela Revolt este din bazalt, designul interior este creat de Stefan Popa - un arhitect talentat din Brasov, uniformele sunt creatia lui Catalin Botezatu, iar meniul - creat din ingrediente bio provenite din Belgia, Franta si Romania - este inspirat din arta gastronomica franceza: “Am creat o frenezie de culoare, gust si texturi. Fiecare farfurie s-a transformat intr-o calatorie fabuloasa in lumea bunului gust si a excelentei culinare.
Chocolat este un rasfat pentru gurmanzi , pentru oameni obisnuiti dar si oameni din middle si high class.
Nicolai Tand, o viata ca un roman...
Top Chef: creme de la creme al reality show-urilor romanesti...