- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tudor Constantinescu, jurat Top Chef alaturi de Joseph Hadad si Nicolai Tand, are o poveste de viata extraordinara: a reusit singur, muncind zi si noapte, sa creeze unul dintre cele mai puternice brand-uri de pe piata, Chocolat. Inainte de a-si cultiva pasiunea pentru gastronomie, le-a dat ceva batai de cap celor dragi.
„Cand venea momentul mesei, era ceva incredibil. Daca ciorba nu arata bine, daca legumele erau taiate prea mari, pur si simplu refuzam sa mananc. Imi amintesc la micul dejun, petreceam minute bune sa intind perfect untul pe painea prajita; aveam un adevarat ritual. Uneori, bunica se trezea de la 5 dimineata sa imi faca clatite, sa mananc ceva inainte de a pleca la scoala!”
Parintii sai au divortat cand era copil si singurul om pe care l-a simtit mereu aproape sufleteste a fost bunica lui, pe care o iubeste si o rasfata ori de cate ori are ocazia. „Imi amintesc ca ieseam de la scoala si lasam rand la oua, apoi fugeam repede acasa sa o iau pe bunica, sa cumparam un carton de oua pentru experimentele noastre culinare!”
Asadar, dulciurile erau baza inca de pe atunci. "Categoric am fost atras mai degraba de dulciuri decat de partea sarata sau de mancarea gatita, dar pot sa spun ca eram un degustator feroce si de mic am fost pretentios la mancare. Daca nu era ceva pe gustul meu sau prea banal, nu mancam. Detestam tot ceea ce inseamna ghiveci sau ciorba de legume. Ca eu sa mananc ciorba, trebuia sa aiba legumele pasate, mi se parea mai fin asa. Pe de alta parte, bunica facea o friptura de vita cu sos de mustar care-mi placea foarte mult".
Cunoscut si apreciat pentru deserturile minunate pe care le-a creat, Tudor Constantinescu a invatat secretul ciocolatei de la cei mai buni ciocolatieri ai lumii, de la faimosi ciocolatieri belgieni precum Wittamer, Marcolini sau Herman Van Dender. Supranumit si "createur du gout" (fr.: "creator de gust"), juratul Top Chef a studiat gastronomia in Belgia, apoi, timp de patru ani, a calatorit prin toata lumea, in calitate de consultant al uneia dintre cele mai prestigioase lanturi hoteliere din lume.