- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cel mai nou show de cooking și-a deschis luni seara porțile la Antena 1. ”Chefi la cuțite” a fost lider de audiență în intervalul său de difuzare (20.28 – 22.58), cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 8,3 puncte de rating.
Cel mai nou show de cooking și-a deschis luni seara porțile la Antena 1. Preparate savuroase, farfurii arătoase, concurenți emoționați, talentați și jurați cu mult umor, toate au dat sare și piper emisiunii „Chefi la cuțite”.
Show-ul a fost lider de audiență în intervalul său de difuzare (20.28 – 22.58), cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 8,3 puncte de rating și 19,3 % cota de piață, urmat de Pro Tv cu o medie de 7,6 puncte de rating și 17,5 procente din cota de piață. Antena 1 a fost lider de piață la nivelul întregii zile de luni, 7 martie, pe toate categoriile de public, cu o medie pe publicul comercial de 3,4 puncte de rating și 18,8 % cota de piață, în vreme ce pe locul secund s-a clasat Pro Tv cu o audiență medie pe toată ziua de 2,8 puncte de rating și 15,7 % cota de piață.
Deși nu au trecut pe toți concurenții mai departe, jurații Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut cuvinte de laudă pentru câțiva dintre ei. De la povești emoționante, bucătari talentați, gospodine savuroase, la sexy concurenta, „Chefi la cuțite” le-a avut pe toate. Alexandru Popa este un tânăr de 25 de ani, emotionat, care nu-și arată vârsta. Pare un puști abia ieșit de pe băncile liceului. Lucrează ca bucătar, meserie despre care spune că îl motivează cel mai mult. S-a prezentat la „Chefi la cuțite” cu o rețetă inspirată de Gordon Ramsey, o supă cremă de broccoli cu brânză cu mucegai și pară caramelizată. A așteptat cu mâinile tremurându-i pe lângă corp verdictul chefilor, care îi gustau preparatul fără să știe cine l-a gătit. „Tare-s curios să vedem cui i-a trecut prin cap să gătească așa ceva”, a spus chef Bontea. Cu două voturi DA, Alex a trecut mai departe, iar când chefii l-au văzut, l-au felicitat pentru dăruirea cu care gătește și l-au sfătuit să nu renunțe la visul lui de a ajunge un mare bucătar, pentru că are toate datele necesare. Alex le-a povestit acestora că la numai 1 an a fost dus într-un centru de plasament, pentru că mama sa nu putea să-l cească, centru unde a stat până la 18 ani. Alex a povestit cu lacrimi în ochi că mama lui s-a stins recent din viață, iar de câțiva ani nu își mai vorbeau pentru că aceasta nu fusese de acord cu plecarea lui pe litoral, la muncă, moment în care i-a spus că pentru ea e un copil mort.
Multă pasiune pentru gătit s-a văzut luni seară la „Chefi la cuțite” pe chipul lui Cătălin Banu, un tânăr simpatic care lucrează la un cunoscut restaurant din București. Preparatul său exotic, numit Nikujaka, i-a incitat pe chefi și i-a făcut să inspecteze cu mare interes farfuria. Rețeta japoneză i-a surprins plăcut pe cei trei atunci când au gustat din ea, atsfel că autorul ei a fost trecut mai departe. Cătălin este un tip sigur pe sine, optimist și cu umor, deși viața nu i-a surâs mereu. Părinții au divorțat când el avea numai 12 ani, iar norocul lui a fost ocazia de a pleca în Cipru, unde s-a angajat ca ajutor de bucătar. Acolo a învățat meserie și, întors în țară, spune că vrea să se perfecționeze și să ajungă cât mai sus.
Și Daniel Zinke, un român stabilit în Germania acum 15 ani, unde lucrează ca bucătar, a adus cu sine o poveste de viață impresionantă. „În 2012 m-am trezit că nu mai văd cu ochiul stâng. Ușor, ușor, s-a accentuat și la ochiul drept. M-am operat pe creier. Și mi-am pierdut gustul. Nu mai simțeam… dulce, sărat... nimic”, a povestit acesta. Deși pentru un bucătar gustul și mirosul sunt vitale, Daniel nu s-a dat bătut: a continuat să gătească și, treptat, și-a recăpătat simțurile. A povestit că a venit în țară special pentru această emisiune și că un succes în acest concurs l-ar face să rămână aici definitiv. Înainte de a fi bucătar, Daniel a fost măcelar. Acum lucrează în Berlin într-un restaurant. Chefii au identificat mai multe greșeli în platingul lui Daniel, ceea ce l-a făcut pe chef Dumitrescu să remarce că farfuria aparține probabil unui amator. Cu toate acestea, Daniel a trecut de preselecții și merge în etapa următoare a show-ului.
Măiestria lui Wang Bin, un bucătar chinez, dragonul său cioplit în legume și sarmalele chinezesti au primit un premiu: cutitul și un selfie cu chefii. Lucrează în bucătărie de la 16 ani și vrea să facă impresie în concurs, nu neapărat să câștige premiul. „Eu vreau, mai târziu, face un restaurant chinezesc în România. Așa un vis”, a spus acesta într-o română stângace. Reacția juraților când au văzut farfuria acestuia a fost de uimire totală: „Măi, omul din spatele ușii e un tip migălos”, a spus Florin Dumitrescu.
Chef Scărlătescu a avut parte de amintiri din copilărie când în scenă a intrat Ali Enise, o simpatică tătăroaică de la malul mării, care a trecut mai departe cu o vânătă umplută cu legume. La vederea ei, chef Bontea s-a ridicat, a îmbrățișat-o și a sărutat-o pe obraz. „Turcii nu folosesc păstârnac și țelină, deci e de origine tătărească rețeta”, a punctat Ali Enise, care este asistent medical în viața de zi cu zi. Are un pic peste 60 de ani și a copilărit în Techirghiol, la fel ca chef Scărlătescu, căruia Iman Baildt i-a reamintit de copilărie și de perioada în care mergea la mesele prietenilor.
Voluptoasă și încrezătoare, Cristina Pană, o fostă asistentă TV, vrea să arate că poate merge mai departe în show chiar și de la înălțimea tocurilor sale de 12 centimetri. Cristina are 31 de ani, un decolteu generos si o pasiune pentru gătit pe care i-a ascuns-o iubitului ei până de curând, pentru că îi place prea mult să iasă la restaurant. A gătit ton în crustă de susan cu piure de morcovi, a cărui textură a fost apreciată de chefi. Gustul bun al preparatului i-a adus calificarea în următorea etapă a show-ului, iar apariția sa în fața juraților a dat naștere unui lung șir de glume.
„Chefi la cuțite” este și marți, 8 martie, de la 20.30, la Antena 1
Emisiunea „Chefi la cuțite” este diferită de toate formatele de cooking show care s-au produs până acum în România. Pentru prima oară chefii nu sunt față în față cu concurenții atunci când jurizează farfuriile, astfel că degustarea se face pe nevăzute, fără ca ei să știe cine e autorul preparatului. Ceea ce dă naștere celor mai amuzante replici ale acestora. „Cred că-n spatele ușilor este o femeie cu experiență în ale gătitului", a spus chef Florin Dumitrescu la un moment dat. „Eu zic că e băiat tânăr, care apreciază mâncarea asiatică”, a fost de părere chef Bontea. „Nu, în spatele ușilor este o tatuată”, a completat chef Scărlătescu.
Marți, 8 martie, la Antena 1, de la 20.30, chefii sunt impresionați până la lacrimi de povestea unui concurent la „Chefi la cuțite”.
Tudor Nicolescu are 33 de ani și o poveste incredibilă. Pasionat de bucătăria pe care a învățat-o de la mama și de la bunica, iubitor al gustului mâncării neaoșe, gătite cu dragoste în casă, Tudor a decis să-și încerce norocul la „Chefi la cuțite”. Optimist din cale afară și un adevărat luptător, în ciuda defectului fizic pe care îl are, Tudor a reușit să îi impresioneze pe cei trei chefi cu atitudinea sa pozitivă. Cu o poveste de viață demnă de un film, a venit încrezător la preselecții. A povestit că acum opt ani a suferit un accident de tren, în urma căruia și-a pierdut un picior. Se afla pe peronul gării din Brașov și a fost agățat sub șinele unui vagon. Ajuns pe masa de operație, nu a stat pe gânduri și le-a cerut medicilor să îi amputeze piciorul și să-i salveze astfel viața, deși el era dansator. Cu o tărie demnă de eroii din filme, Tudor nu s-a lăsat descurajat, ci a continuat să privească viața cu optimism. Chiar dacă nu a mai putut dansa, pasiunea pentru muzică l-a făcut să se îndrepte către meseria de DJ și dorința de a-i face pe alții să danseze.
O altă mare pasiunea a sa, bucătăria, i-a fost insuflată de mic în familie: a crescut la țară și a învățat tainele bucătăriei românești încă de când avea opt ani, prima mâncare făcută doar de el fiind o fasole bătură. E de părere că gustul pe care poate să îl dea mâncării este de-a dreptul cuceritor și, mai mult, vrea să devină un susținător al gastronomiei românești. Dacă a reușit sau nu să îi convingă pe cei trei chefi că merită să meargă mai departe, în condițiile în care aceștia jurizează doar farfuria, fără să audă povestea, telespectatorii Antena 1 vor afla în ediția „Chefi la cuțite” de marți, 8 martie, de la 20.30.
Aplicația „Chefi la cuțite”
Emisiunea de la Antena 1 a lansat de ieri și o aplicație pentru mobil, în cadrul căreia se pot vedea momente din emisiune, rețete sau galerii foto speciale. Aplicația este disponibilă atât pentru Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mready.chefilacutite), cât și pentru iOS (https://itunes.apple.com/us/app/chefi-la-cutite/id1086945994?ls=1&mt=8).
Aplicația oferă și șansa participării la un concurs: în secțiunea Concurs Chef-ul Rețetelor, cei care vor să participe trebuie să vizioneze rețeta săptămânii făcută de chef Florin Dumitrescu, apoi să răspundă la cele trei întrebări ale quiz-ului. Cine răspunde corect, va intra automat în tragerea la sorți pentru premiile săptămânale (vouchere de 100 RON oferite de Lidl, sponsorul principal al emisiunii). Marele premiu, care se va anunța la finalul show-ului, este un curs de gătit gratuit oferit de chef Florin Dumitrescu.
Tu ai văzut ceva mai emoționant până acum? Micuța Maria Nicole interpretează ”Mama”, de 8 Martie!... Elly de la "Mireasă pentru fiul meu" aşteaptă un copil? Fotografiile care o dau de gol...