Antena Căutare

Cum previi căderea părului în anotimpul rece. Sfaturi utile

E normal ca părul să pice, știm cu toții de cele 50-100 de fire pe zi, și normal este ca acesta să se regenereze.

E normal ca părul să pice, știm cu toții de cele 50-100 de fire pe zi, și normal este ca acesta să se regenereze.

Shutterstock

Totuși, dacă această limită de 50-100 de fire de păr căzute pe zi este depășită, trebuie să tratăm problema. Iată cum putem să prevenim totuși căderea părului în anotimpul rece.

În general, căderea părului ține de hormoni, de unele deficiențe nutritive, de procesul de îmbătrânire, de unele boli sau de factorii psihologici. Modificările de temperatură pot aduce și ele schimbări în ceea ce privește părul nostru, în special iarna, când alternăm des mediul cald cu cel rece și invers.

Cum previi căderea părului în sezonul rece

Renunță la uscătorul de păr

Încearcă să nu mai folosești uscătorul de păr la temperaturi foarte ridicate sau chiar deloc și să nu te speli pe păr cu apă fierbinte. Părul se deteriorează în urma căldurii excesive, așa că trebuie să fim foarte atenți. Ideal este să ne lăsăm podoaba capilară să se usuce la temperature camerei.

Relaxează-ți scalpul

Cu mișcări relativ intense, pe toată suprafața scalpului. Poți să faci acest lucru înainte să te pui la somn, noaptea, timp de aproximativ 10 minute. Dacă nu vrei să faci tu asta, roagă pe cineva cu care dormi să te ajute. Poate fi amuzant și foarte relaxant pentru ambele persoane, mai ales dacă faceți cu schimbul.

Perie părul în fiecare zi

În fiecare zi, în orice direcție, nu are importanță, în orice anotimp. Periatul părului în fiecare zi îmbunătățește circulația sanguină de la nivelul scalpului. E important însă să fii foarte atent și la produsele pe care le folosești atunci când faci asta. Cel mai bine ar fi ca peria sau pieptenele să aibă materiale naturale, adică peri de origine vegetală sau animală. Chiar dacă acestea sunt, de obicei, mai scumpe, părul tău merită toată îngrijirea potrivită din lume.

Poartă fes / căciulă / pălărie

Și părul trebuie protejat de temperaturile negative, așa cum ne protejăm mâinile cu mănuși. Încearcă să porți pe cap un fes sau o căciulă sau măcar să împletești părul, în niciun caz nu e bine să îl lași desprins în bătaia vântului rece pentru că o să aibă de suferit.

Folosește mască și balsam de păr

În timpul iernii, este important să aplicăm de fiecare dată când ne spălăm părul o mască sau un balsam pentru păr, fie unele din comerț, fie unele homemade, făcute în casă. Sunt foarte multe „rețete” pe Internet la care putem apela, mix-uri cu avocado, uleiuri vegetale, ou sau miere, de exemplu.

Ce se întâmplă cu pielea dacă introducem Omega-3 în alimentația noastră... Cum să tratezi eczemele care apar în sezonul rece...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x