E indicat să facem o pauză, în care să ne destindem fizic și mintal. Iată câteva metode prin care putem face asta.
Toxinele se acumulează în organismul nostru prin diverse căi. De pildă, din alimentația nesănătoasă, care are aditivi, carne care provine de la animale tratate cu antibiotice si hormoni de creștere sau fructe si legume care au fost tratate cu pesticide, de exemplu.
Tutunul, poluarea, apa de la robinet, unele produse cosmetice nu ne fac nici ele bine. Așa că un detox natural după Sărbători este întotdeauna binevenit. Iată câteva dintre recomandările care vă vor ajuta cu siguranță, mai ales că nu sunt deloc greu de pus în practică, iar soluții alternative există.
Citește și: Obiceiul care îți afectează silueta atunci când înaintezi în vârstă
Trucuri de detoxifiere a corpului și a minții după Sărbători
-
Elimină zahărul
Cozonacii mamei de Crăciun au fost foarte buni, dar e momentul să faci o pauză de la zahăr. Scoate-l din alimentație. Nu brusc, ci treptat, ca să nu simți că îți este foarte greu. Dacă totuși îți place neapărat să bei cafeaua dulce, pune puțin sirop de agave în ea și ai rezolvat această problemă.
-
Elimină alcoolul
Cel mai mult au de suferit rinichii atunci când consumăm alcool și, cu siguranță, cantitatea de alcool crește de Sărbători. Suntem tentați să ciocnim un pahar cu rudele, apoi un alt pahar cu prietenii și tot așa, așa că după Revelion ar fi ideal să punem pauză. Dacă nu reușim, măcar să servim și apă de fiecare dată când bem alcool.
-
Bea mai multă apă
Cu ajutorul apei eliminăm multe toxine, așa că acesta poate fi un alt pas important pentru detox-ul de după Sărbători. E la fel de bine și dacă o combinăm cu lămâia, spre exemplu, putem încălzi puțin apa, iar apoi să stoarcem o jumătate de lămâie. Pe lângă că elimină toxinele din tractul digestiv, combinația aceasta hidratează foarte bine, ține la distanță stresul, răcelile și poate reduce riscul apariției cancerului.
Și ceaiurile sunt o metodă grozavă de detox: ceaiul de ghimbir, de mușețel sau urzică pot fi printre recomandări, dar ele sunt mult mai multe la număr. De asemenea, ia în calcul și smoothie-urile verzi.
-
Fă mișcare
E unul dintre sfaturile care nu vor „expira” niciodată. Fă mișcare în fiecare zi, indiferent de cum alegi să faci acest lucru: prin dans, mers în parc o jumătate de oră sau printr-un sport care îți place. Nu e prea târziu nici să te apuci de unul, apropo.
-
Dormi atât cât trebuie
Tulburările de somn reprezintă un semn că organismul nostru conține toxine, susțin unii specialiști. Indicat este să dormim între 6 – 8 ore pe noapte, ca adulți, dar acest interval poate să difere de la o persoană la alta. Odihnește-te bine, încearcă să ai un somn de calitate și vei vedea că o să te simți mult mai bine.