Antena Căutare

Ştefan Bănică a adus în dar, la Sala Palatului, trei seri pline de magie, emoţie şi bucurie

Stefan Banica a creat la concertele sale de Craciun, sustinute pe 11, 12 si 13 decembrie la Sala Palatului, magia sarbatorilor de iarna. Prin desfasurarea show-urilor sale pentru al 14-lea an consecutiv, insumand un numar de 58 de spectacole de Craciun sold out, artistul consolideaza o data in plus pozitia concertelor sale extraordinare de Craciun ca fiind cea mai complexa si longeviva productie muzicala din Romania.

Stefan Banica a creat la concertele sale de Craciun, sustinute pe 11, 12 si 13 decembrie la Sala Palatului, magia sarbatorilor de iarna. Prin desfasurarea show-urilor sale pentru al 14-lea an consecutiv, insumand un numar de 58 de spectacole de Craciun sold out, artistul consolideaza o data in plus pozitia concertelor sale extraordinare de Craciun ca fiind cea mai complexa si longeviva productie muzicala din Romania.

Cei prezenti la spectacole au trait alaturi de Stefan Banica, de trupa sa Rock’n’Roll Band si grupul vocal The 50’S, trei seri pline de emotie, bucurie si energie, intrand impreuna in atmosfera magica a sarbatorilor de Craciun. Nu au lipsit colindele, cantecele de iarna, dar nici hiturile ce poarta semnatura Stefan Banica, asteptate de fiecare data cu placere de public, cum ar fi: „Asta-s eu”, „Ho, ho, ho”, „Doar o data-i Craciunul”, „Alerg printre stele”, „S-o facem lata”, „Toata lumea danseaza” etc.


Un moment aparte a fost cel in care Stefan Banica a cantat doua piese cu puternic mesaj social, cantece care, dupa tragedia din clubul bucurestean de pe 30 octombrie 2015 - la care Stefan Banica facut trimitere in concertele de la Sala Palatului - au capatat alte valente, sensuri noi: piesele ”Protest” si „Stop! (Vreau o schimbare)”. Stefan Banica a a vorbit inca de la inceputul concertelor despre generatii: “… De 14 ani, odata cu concertele de Craciun, am crescut impreuna inca o generatie: copiii nostri. Astazi, majoritatea sunt tineri care au un cuvant de spus si nu putem decat sa fim mandri de ei. In 2007 si in 2011, pe scena salii Palatului, am cantat “Protest”, un cantec cu mesaj social, prin care am luat atitudine fata de non-valori, false modele, fata de de mediocritatea si promiscuitatea promovate pana la saturatie de televiziuni si ziare, fata de cei care ne mint pe banii nostri. Am spus atunci ca exista alegeri, optiuni in viata. Iar copiii nostri au inteles. Anul asta, glasul tinerei generatii s-a facut auzit impotriva minciunii, coruptiei, impotriva ignorantei si a nepasarii.” Stefan Banica s-a alaturat glasului tinerei generatii cantand piesa „Protest”.


“Le multumesc celor care au fost alaturi de noi la concertele de Craciun din acest an! Ma simt in continuare un mare norocos pentru ca in fiecare an vad in sala copii, adolescenti, parinti si bunici. Adica toate generatiile! Si pentru asta va multumesc! De asemenea, le multumesc tuturor celor care au venit din tara pentru concertul meu! Va doresc tuturor sarbatori fericite, multa sanatate si un an nou bun!” – a mai declarat Stefan Banica

In acest an Stefan Banica a venit cu o noutate in privinta punerii in valoare a momentelor cu invitatii-surpriza si a creat ca un pod intre generatii, avand la momentele respective cate doi invitati pe scena in acelasi timp. In prima parte a show-ului, cei prezenti la spectacol au putut descoperi doua voci tinere exceptionale, care s-au lansat in acest an pe piata muzicala, pe care Stefan Banica le-a caracterizat ca fiind „prezentul adevarat din muzica romaneasca”: Nicoleta Nuca si Alexandra Crisan. Ambele au participat in 2014 la X Factor, ajungand pana in galele finale ale show-ului, in care Stefan Banica este membru al juriului, iar anul trecut le-a fost mentor. Faptul ca Nicoleta Nuca si Alexandra Crisan au cantat in acest an alaturi de Stefan Banica pe scena Salii Palatului arata, inca o data, faptul ca Stefan Banica este preocupat de descoperirea si dezvoltarea tinerelor talente adevarate, asa cum s-a putut vedea si in anii precedenti.


Daca in prima parte a show-ului am descoperit doua voci tinere, la inceput de cariera, in partea a doua si-au facut aparitia pe scena doua legende ale rock-ului romanesc: Cristi Minculescu (Iris) si Paul Ciuci (Compact), alaturi de care Stefan Banica a cantat un medley cu unele dintre cele mai frumoase si cunoscute cantece: Inca o zi (din repertoriul lui Stefan Banica) / Baby (repertoriul Iris) / Fata din vis (repertoriul Compact). Un moment exceptional, memorabil, aplaudat minute in sir, in picioare, la scena deschisa.

Grupul vocal a capella Blue Noise a creat un moment inedit prin reinterpretarea piesei „Bohemian Rhapsody” (Queen).

Muzica live, momente grafice de exceptie, efecte speciale si dansuri spectaculoase sunt ingredientele prin care Stefan Banica a reusit inca o data sa realizeze un spectacol impresionant, memorabil, care marcheaza intrarea in atmosfera sarbatorilor de iarna, un spectacol care a transmis multa emotie, energie, bucurie, un show de neuitat.

Cei care nu au avut ocazia sa urmareasca live show-ul la Sala Palatului, vor putea viziona concertul extraordinar de Craciun Stefan Banica pe 26 decembrie, ora 23:15, la Antena 1.

În casa X Factor se leagă prietenii. Concurenții care intră în Galele live se distrează locuind împreună... Thomas şi Amato și-au făcut un tatuaj special pe mână! De acum încolo, X Factor va fi alături de ei toată viaţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x