Antena Căutare

Rețeta de salată de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu. Secretul bucătarului pentru aperitivul delicios, nelipsit de Sărbători

Salata de boeuf este un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor de Sărbători. Fie că o pregătesc pentru Crăciun, Revelion sau Paște, gospodinele petrec multe ore în bucătărie pentru a tăia legumele perfect și pentru a perfecționa textura maionezei. Iată care este rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

colaj foto chef florin dumitrescu si salata de boeuf Galerie
Rețeta de salată de boeuf a lui Chef Florin Dumitrescu. Secretul bucătarului pentru un aperitivul delicios, nelipsit de Sărbători | Antena 1 & Shutterstock

Câte gospodării, tot atâtea rețete de salată de boeuf. Deși toate au la bază maioneza și câteva legume nelipsite, gospodinele dezbat intens ingredientele pentru un acest aperitiv delicios. Fie că are cane sau nu, fie că are mazăre sau nu, preparatul care a ajuns la noi pe filieră rusească este nelipsit de pe mesele românilor de sărbători.

Chef Florin Dumitrescu a pus capăt dezbaterilor și a dezvălui care este rețeta sa de salată de boeuf, ingrediente și mod de preparare.

Citește și: Kartoffelsalat. Rețetă de salată nemțească din cartofi cu bacon

Rețetă de salată de boeuf Chef Florin Dumitrescu. Cum faci o salată de boeuf delicioasă după rețeta celebrului bucătar

Juratul Chefi la Cuțite a împărtășit cu internauții rețeta de salată de boeuf dar și ingredientul secret pe care îl folosește, cu ajutorul căruia face salata atât de bună.

Citește și: Salată Coleslaw. Salată de varză cu dressing cremos

Ingrediente Rețetă de salata de boeuf chef Florin Dumitrescu

Potrivit celebrului bucătar aveți nevoie de:

  • 4 ouă
  • 300g de pulpă de vită fiartă
  • 300 g de cartofi fierți
  • 150 g de morcovi fierți
  • 80 g de mazăre fiartă
  • 80 g de gogoșari murați
  • 80 g de castraveți murați
  • 400 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de muștar
  • 1 lămâie

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Mod de preparare salată de boeuf chef Florin Dumitrescu

Potrivit indicațiilor sare, carnea se pune la fiert întreagă într-o oală de mărimea potrivită. După ce a fiert se scoate din oală și se lasă la răcit. Se pun apoi legumele la fiert întregi. După ce au fiert se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.

Pentru maioneză: La cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.

Citește și: Tort sandvici aperitiv – Smörgåstårta. Rețetă tradițională suedeză

Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.

Se amestecă toate ingredientele și se așează salata pe un platou sau într-un bol care de poate decora conform dorințelor familiei.

Deși rețeta pare simplă, abia aici intervine detaliul care îi oferă salatei sale de boeuf gustul delicios. Deși mulți ar crede că totul stă în gustul maionezei, Chef Florin Dumitrescu spune că gospodinele trebuie să acorde o atenție deosebită legumelor.

Citește și: Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat

Astfel, secretul lui constă în amestecarea ingredientelor și ordinea în care este făcut acest proces. El a dezvălui că pentru o salată de boeuf apetisantă fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, primele fiind murăturile, pentru o savoare acrișoară.

De asemenea, el mai oferă un sfat important: toate ingredientele pentru salata de boeuf trebuie să fie reci atunci când se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și se va strica.

Citește și: Madălina Crețan a dezvăluit rețeta de prăjitură cu mac pe care a gătit-o la Chefi la cuțite. Ce ingrediente a folosit

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x