Antena Căutare

Chefi la cuțite, 24 septembrie 2023. Ana-Maria Sandu și-a dedicat copilăria altor copii cu dizabilități și a impresionat chefii

În ediția 14 de la Chefi la cuțite sezonul 12, din 24 septembrie 2023, s-a întâmplat să apară o tânără concurentă cu o poveste de viață uimitoare și o misiune într-adevăr remarcabilă. Ana-Maria Sandu, în vârstă de 25 de ani, și-a prezentat preparatul cu pasiune și determinare, dar ceea ce a impresionat și mai mult jurații a fost dedicarea ei pentru a ajuta oamenii cu probleme.

colaj foto cu concurent si chefii catalin sarlatescu, sorin bontea, florin dumitrescu Galerie
Ana-Maria Sandu și-a dedicat copilăria altor copii cu dizabilități și a impresionat chefii | Chefi la cuțite

Ana-Maria a dezvăluit că este președintele unui ONG și că lucrează cu tineri și copii cu dizabilități. Cu un număr de aproximativ 18 copii care participă la terapie în asociația sa, aceasta oferă ajutor și sprijin unor persoane cu nevoi speciale, ajutându-le să se integreze în societate și să se dezvolte armonios.

“Numele meu este Ana Maria Sandu, am 25 de ani și eu mă ocup cu o asociație. Sunt președintele unui ONG unde lucrăm cu copii și tineri cu dizabilități. În prezent în asociație sunt undeva la 18 copii care vin la terapie, unii dintre ei vin o dată, de două ori pe săptămână, iar ceilalți vin zilnic, între două și șase ore, șapte ore.

Dacă acum este un subiect tabu acum ani de zile chiar că nu prea se auzea de subiectul dizabilitate și îmi doresc cumva să integrez în lumea noastră și noi să fim integrați în lumea lor.

De asta am și concurat! Mi-aș dori să deschid un mic restaurant unde ei să lucreze sub supravegherea unor bucătari adevărați, să câștige propriii lor bani, să aibă responsabilități, să fie utili societății și să se simtă ei utili. Nu o să reușim niciodată să salvăm lumea oricât ne-am dori, dar dacă fiecare dintre noi am face câte puțin lumea ar fi mai bună", povestește Ana-Maria Sandu.

Citește și: Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Raluca, soția lui Florin Dragomir din sezonul 10, l-a „enervat” pe chef Dumitrescu. Ce a zis

Ana-Maria și-a dedicat copilăria altor copii, cu dizabilități, și i-a impresionat pe chefi: „Am început la 11 ani”. Moment special la Chefi la cuțite, în ediția 14 din 24 septembrie 2023

Ea și-a propus să deschidă un mic restaurant unde copiii cu dizabilități să poată lucra sub îndrumarea bucătarilor profesioniști. Această inițiativă are ca scop nu doar a oferi acestor copii posibilitatea de a câștiga propriii bani, ci și de a-i face să se simtă utili și valoroși în societate.

În cadrul competiției "Chefi la Cuțite", Ana-Maria a pregătit un preparat special, piept de rață, sos de vin și citrice, și piure de mazăre. Alegerea acestei rețete a avut în vedere nevoile specifice ale copiilor cu care lucrează, mulți dintre ei având probleme în ceea ce privește alimentația.

Ana-Maria a mărturisit că și-a început activitatea de voluntariat la vârsta de 11 ani, când a ajuns într-un ONG unde se acorda îngrijire vârstnicilor și copiilor cu dizabilități grave.

"Astăzi voi găti chefilor piept de rață, sos de vin și citrice și piure de mazăre. Am venit cu această rețetă pentru că am foarte mulți copii la terapie care nu mănâncă aproape niciun aliment și atunci a trebuit să încerc să le găsesc tot felul de rețete și combinații pentru a-i desensibiliza pe partea de alimentație

Nu cu alimentele în sine au copiii problemă, ci preparatele, combinațiile. Vă dau un exemplu, avem un băiețel care anul trecut mânca doar iaurt, pâine dintr-un singur loc și cereale cu miere. Atât. Și anul acesta vine și la atelierele de gătit de joia și este atât de încântat și mănâncă aproape orice”, spune Ana Maria Sandu.

În fața chefilor a pășit foarte hotărâtă, lucru chiar observat de chef Cătălin Scărlătescu.

“Am ajuns să fac terapie cu copiii de la 11 ani, de atunci am pornit cu un voluntariat. Eram un copil doar că am mers la un interviu cu mama care voia să se angajeze ca bucătar și nu au mai fost locuri. Au fost locuri doar pentru infirmieră. E vorba de o asociație și un alt ONG. S-a angajat ca infirmieră mai întâi la vârstnici, pentru că nu erau locuri la copii, apoi au venit copiii cu dizabilități foarte grave în stadiu terminal și s-a angajat acolo.

Am început la 11 ani când am intrat acolo pentru prima dată. Deși nu erau copiii și erau vârstnici, mi s-a părut un loc incredibil și atunci am aflat eu ce înseamnă să fii voluntar. Când eram la școală mergeam după școală și mai stăteam 4, 5, 6 ore, depinde de școală și ușor-ușor vacanțele de vară mi le petreceam acolo”, mai spune ea.

“Mi s-a părut wow să pot să le ofer ceva din ce am eu și nu aveau. În 2019 mi-am deschis ONG-ul. ONG-ul meu se ocupă cu terapia pentru copii cu dizabilități. Avem 18 copii, cu doi dintre ei stau în casă, sunt gemenii prietenii mele care îmi este și a doua mamă și au 21 de ani. Sunt nonverbali și cumva ne petrecem tot timpul împreună. Sunt ca sora lor mai mare”, spune ea.

Citește și: Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Barbie Queen i-a luat prin surprindere pe chefi atunci când a apărut în platou. Ce a povestit

Tot ce trebuie să știi despre sezonul 12 Chefi la cuțite. Edițiile integrale se văd în AntenaPLAY

Se dă startul mult așteptatei bătălii din arena Chefi la cuțite. Telespectatorii au parte de o premieră maraton în această toamnă. Așadar, show-ul culinar vine cu 5 ediții consecutive în prima și a doua săptămână de difuzare, ulterior emisiunea având câte 4 ediții săptămânale.

În sezonul 12, Irina Fodor aduce surprize de proporții pentru jurați. Prezentatoarea TV o să-i însoțească pe chef Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu și chef Sorin Bontea pe tot parcursul noului sezon, fiind persoana care aduce cele mai imprevizibile vești.

Regulile nu se schimbă în sezonul 12 Chefi la cuțite. Așadar, chefii vor continua să gătească alături de un invitat special la jocul de amuletă. Dacă avantajul nu este câștigat de jurați, acesta va fi pus în seif. Toate mizele din seif vor fi puse în joc în ultima etapă de preselecții, iar un chef se va bucura din plin de ele la battle-uri.

Una dintre noutățile show-ului culinar este o schimbare organizatorică neașteptată: Chefii au un asistent cu o listă consistentă de atribuții, cel care preia acest rol fiind Rikito Watanabe, fostul concurent din sezonul 9 Chefi la cuțite.

Edițiile integrale din sezonul 12 Chefi la cuțite pot fi vizionate pe AntenaPLAY.

Citește și: Chefi la cuțite își menține supremația în topul audiențelor. Degustări sub presiune, aseară, în arena audițiilor

Chefi la cuțite, 24 septembrie 2023. Jurații l-au fiert la foc mic pe Bogdan Ionuț Gurguță. Jurizarea însă a fost o surp... Chefi la cuțite, 24 septembrie 2023. Irina Fodor apariție spectaculoasă! Care este prima probă din bootcampul Chefi la C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x