Antena Căutare

De ce nu trebuie să uzi periuța de dinți înainte de-a pune pasta, de fapt. Explicația dată de un medic stomatolog

Un medic stomatolog a dezvăluit de ce nu trebuie să uzi periuța de dinți, înainte de-a pune deasupra pasta. Motivul i-a surprins pe mulți.

imagine cu mana unei persoane care uda o periuta de dinti in chiuveta Galerie
Un stomatolog a explicat ce se întâmplă dacă uzi periuța de dinți înainte să aplici pasta | sursa foto: Profimedia

O dantură sănătoasă și frumoasă se menține dacă ne spălăm regulat pe dinți, cu produse de calitate. Mulți avem obiceiul de-a umezi periuța înainte de-a pune pasta, însă un medic stomatolog a explicat de ce trebuie să evităm acest obicei, dar și care sunt riscurile.

De ce nu trebuie să umezești periuța de dinți înainte să pui pasta, de fapt. Explicația dată de un medic stomatolog

Cel mai probabil, multe persoane obișnuiesc să ude periuța de dinți înainte de-a pune pasta, ca să se spele. Un specialist însă a tras recent un semnal de alarmă și a spus că acest gest este unul ce trebuie evitat. În plus, doctorul, pe nume Sahil Patel, a dezvăluit și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când vine vorba despre curățatul dinților.

Citește și: ”Pantera neagră”, Alina Eriko, de nerecunoscut pe internet. Femeia nu mai are dinți pe arcada de sus

„Dacă udăm periuța înainte de-a pune pasta, atunci vom dilua conținutul acesteia. Periuța deja are în interior suficient de multă umezeală. Dacă periuța e udă, atunci ea va face mult mai repede spumă și ne va face să ne clătim gura mult mai repede, pentru a îndepărta excesul”, a dezvăluit expertul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Citește și: Ea e tânăra care s-a născut cu dinți transparenți. Cum arată când zâmbește

În plus, medicul dentist Sahil Patel a explicat faptul că e bine să începem periajul cu partea din interior a dinților, acolo unde este cel mai greu de ajuns, iar explicația este simplă: „Dacă începi periajul cu dinții din față, atunci sunt șanse mari să te oprești la jumătatea drumului, să îți pierzi răbdarea să cureți și partea din interior a dinților”.

Mai mult decât atât, specialistul recomandă să înlocuim ața dentară cu o perie interdentară, care ne ajută cu adevărat să înlăturăm toate resturile de mâncare.

Citește și: Cele mai nesănătoare alimente și băuturi pentru dinții tăi, conform stomatologilor

De ce periuțele de dinți au peri colorați în diferite culori, de fapt

Dacă ai crezut că totul are de-a face strict cu modelul și cu aspectul periuței de dinți, atunci află că te-ai înșelat. O tânără pe nume Jess a dezvăluit prin intermediul unui clip video publicat pe contul său de TikTok care este adevăratul motiv pentru care periuțele de dinți au peri de diferite culori, iar explicația a surprins oameni din întreaga lume.

„Iată un truc pe care sigur nu îl știai. Te-ai întrebat vreodată de ce periuța de dinți are peri de culori diferite? Există un motiv pentru asta. Cea mai mică secțiune colorată, cea din mijloc, are rolul de-a te ajuta să-ți dai seama cam câtă pastă de dinți trebuie să folosești”, a dezvăluit tânăra în cadrul clipului video publicat pe TikTok, care a devenit viral și a adunat zeci de mii de vizualizări într-un timp extrem de scurt, potrivit celor de la ladbible.com.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x