Antena Căutare

Hello Chef, sezon 2, episod 5. Rețeta de creveți cu sparanghel a la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Hello Chef sezon 2 a început, iar Chef Roxana Blenche a intrat din nou în bucătărie pentru a impresiona publicul cu preparate delicioase și spectaculoase, realizate din ingrediente fresh și de înaltă calitate, selecționate cu grijă din oferta variată Kaufland.

Chef Roxana Blenche, ADDA si Iuliana Dabija, in bucataria Hello Chef Galerie
Hello Chef, sezon 2, episod 5. Rețeta de creveți cu sparanghel a la Chef Roxana Blenche | Antena 1

Chef Roxana Blenche și-a arătat încă o dată măiestria în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a cincea ediție din 26 septembrie 2021, ea a avut alături o altă invitată specială, pe ADDA, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, fostă concurentă Asia Express în sezonul 3 și fostă concurentă în show-ul Te cunosc de undeva.

Citește și: Hello Chef, sezon 2, episod 4. Rețeta de piept de rață cu pară fiartă a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

ADDA, invitata specială în episodul 5, sezon 2, al show-ului Hello Chef

Invitată la Hello Chef, sezon 2, episod 5, ADDA a recunoscut că o să fie mai degrabă "ajutor de bucătar", pentru că nu prea obișnuiește să gătească. Și soțul ADDEI, Cătălin Rizea, a fost la Hello Chef, în primul sezon. El este bucătarul familiei. În acest episod în care ADDA a fost invitată, "Blenchef" a avut interzis să pronunțe cuvântul "sare", iar invitata ei, A.K.A. "Chef BalADDA", nu a avut voie să spună cuvântul "creveți".

Atât ADDA, cât și Chef Blenche știau că reușita unui preparat delicios are la bază ingrediente atent selecționate. Prospețimea, mirosul și gustul produselor Kaufland s-au dovedit a fi încă o dată elementele-cheie în realizarea preparatului delicios.

Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.

Alături de Roxana Blenche și de ADDA, în ediția 5 a fost prezentă și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.

Rețeta de creveți cu sparanghel a la Chef Roxana Blenche, prezentată la Hello Chef, sezon 2, episod 5

Iată ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest preparat delicios, sustenabil, așa cum și l-a dorit Chef Roxana Blenche în această ediție.

Creveți cu sparanghel

  • creveți 400 g
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline 30 ml
  • unt 30 g
  • curmale 80 g

Legume la tigaie

  • fenicul 200 g
  • morcovi 200 g
  • sparanghel 200 g
  • unt 50 g
  • cognac 50 ml
  • sare

Pentru început, ADDA a curățat morcovii și i-a tăiat în cuburi perfecte, iar Chef Roxana Blenche a decorticat creveții. Pentru că nu vrea să facă deloc risipă alimentară, a pus la fiert apă într-o tigaie adâncă, iar acolo vor ajunge toate resturile legumelor folosite la acest preparat, tocmai ca să nu fie aruncate la gunoi și să aibă o utilitate.

Într-o altă tigaie, sunt sotați curmalele și creveții, peste care veți adăuga ulterior feniculul și morcovii.

"Gustul dulce și intens al curmalelor, alături de structura echilibrată în fibre, le fac să fie unele dintre cele mai râvnite fructe uscate din lume. Ca și structură, curmalele conțin 80 la sută zaharuri și restul de 20 de la sută este reprezentat de proteine, fibre și minerale", a completat Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii Hello Chef.

Iuliana Dabija a vorbit și despre cât de sănătos este sparanghelul: "Conține fitonutrienți, clorofila și luteină, care purifică organele noastre, ficatul, rinichii, pancreasul".

Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și unt, rozmarin și de cimbru, sotați curmalele și creveții laolaltă, timp în care o lăsați pe ADDA pe fundal să vă cânte. Chef Roxana Blenche s-a arătat încântată de vocea ei, iar ADDA i-a complimentat acesteia, de asemenea, măiestria în bucătărie.

Cine vrea să fie chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiune pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.

După ce a făcut un unboxing extrem de amuzant, ADDA a tăiat feniculul. Nu se aruncă nimic din această plantă la gunoi. Tijele ei sunt puse în apa în care fierb celelalte alimente, iar părțile verzi ale feniculului vor fi folosite la plating. După ce este tăiat în felii rotunde, feniculul ajunge în tigaie alături de sparanghel și de morcovii tăiați cuburi, iar peste toate puneți cognacul.

Citește și: Hello Chef, sezon 2, episod 2. Rețeta de tartar cu ton a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și ponturi de preparare

Cât despre plating...

"E artă și asta cu plating-ul. Trebuie să ai viziune", a spus ADDA, când a venit vorba de pasul final, în ceea ce privește preparatul. "Mamă, dacă primesc o farfurie din-asta, nu mănânc. Mă uit la ea pentru că nu vreau să o stric. Atât de bine arată, că strici toată arta", a spus îndrăgita cântăreață.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Citește și
x