În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.
Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.
Astăzi, ajutată de Cătălin Rizea, soțul celebrei cântărețe Adda, a pregătit cea mai gustoasă rețetă cu rață. Și Cătălin Rizea este fost concurrent Chef la cuțite și a venit să vorbească despre pasiunea lui pentru bucătărie.
Rețeta de piept de rață servit cu trilogie de sfeclă, zmeură, morcov murați și brânză de capră
Ingredinte
Pentru piure de păstârnac cu sfeclă
-500 g păstârnac
-300 g sfeclă
-100 g unt
-200 ml smântână lichidă
-sare
Pentru murături
-300 g sfeclă
-200 g morcovi
-300 g oțet de mere
-200 g zahăr
-sare
-cardamon
Pentru piept de rață
-4 bucăți piept de rață
-cimbru
-sare
-piper
Pentru sos de zmeură
-100 g zmeură
-50 g zahăr
-100 ml apă
Mod de preparare
Pentru a pregăti piureul, trebuie să curățăm păstârnacul și sfecla și le tăiem cuburi. Se adaugă în oală și se fierb împreună cu smântâna lichidă și apă.
Două sfecle se pun la copt, iar 2 se murează. Între timp, pentru a le mura, fierbem apa cu oțetul și cardamon, sare, rozmarin, cimbru verde și zahăr. Până fierbem apa, tăiem în felii morcovul și sfecla pentru a le mura împreună.
După ce fierbe apa, lăsăm feliile de morcov și sfeclă la murat. Între timp, se pregătește pieptul de rață. Acesta se crestează și se pun bucățile în tigaia rece, iar aceasta trebuie să se încălzească treptat.
Până se prăjește puțin pieptul de rață, pregătim biluțe din brânză de capră. Apoi se pune cimbrișor și se bagă la cuptor într-o tavă. Până se coace pieptul de rață, pregătim piureul de păstârnac și sfeclă. Se adaugă unt și se blenduiește, iar apoi se adaugă sare.
Se scoate sfecla și rața de la cuptor, iar între timp sosul de zmeură din tigaie e gata. Fructele trebuie să rămână aproape întregi. Pentru că toate preparatele sunt gata, Roxana și Cătălin s-au apucat să facă platingul.
Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, poți intra pe Kaufland.ro.