Antena Căutare

Hello Chef, episodul 7. Rețeta de piept de rață servit cu trilogie de sfeclă, zmeură, morcov murați și brânză de capră

În episodul 7 de Hello Chef, chef Roxana Blenche a pregătit piept de rață servit cu trilogie de sfeclă, zmeură, morcov murați și brânză de capră. La desert, Roxana, ajutată de Cătălin Rizea a pregătit moelleux du chocolat sau lava cake.

hello chef ep 7 Galerie
În episodul 7 de Hello Chef, chef Roxana Blenche a pregătit piept de rață servit cu trilogie de sfeclă, zmeură, morcov murați și brânză de capră | Antena 1

În fiecare săptămână, chef Roxana Blenche și invitații ei încearcă să găsească echilibrul perfect între gust și sănătate prin folosirea celor mai bune ingrediente.

Cum acest lucru nu este ușor și aveau nevoie de un partener, au ales să meargă la sigur, la Kaufland, unde profită de varietatea și prospețimea produselor lor pentru a-i inspira pe telespectatori să își transforme bucătăriile în mici ateliere de gătit.

Astăzi, ajutată de Cătălin Rizea, soțul celebrei cântărețe Adda, a pregătit cea mai gustoasă rețetă cu rață. Și Cătălin Rizea este fost concurrent Chef la cuțite și a venit să vorbească despre pasiunea lui pentru bucătărie.

Rețeta de piept de rață servit cu trilogie de sfeclă, zmeură, morcov murați și brânză de capră

Ingredinte

Pentru piure de păstârnac cu sfeclă

-500 g păstârnac

-300 g sfeclă

-100 g unt

-200 ml smântână lichidă

-sare

Pentru murături

-300 g sfeclă

-200 g morcovi

-300 g oțet de mere

-200 g zahăr

-sare

-cardamon

Citește și: Hello Chef, episodul 6. Rețetă de ceafă de porc aromatizată, servită cu cartofi dulci și dovleac, sălățică de cous-cous cu legume

Pentru piept de rață

-4 bucăți piept de rață

-cimbru

-sare

-piper

Pentru sos de zmeură

-100 g zmeură

-50 g zahăr

-100 ml apă

Mod de preparare

Pentru a pregăti piureul, trebuie să curățăm păstârnacul și sfecla și le tăiem cuburi. Se adaugă în oală și se fierb împreună cu smântâna lichidă și apă.

Două sfecle se pun la copt, iar 2 se murează. Între timp, pentru a le mura, fierbem apa cu oțetul și cardamon, sare, rozmarin, cimbru verde și zahăr. Până fierbem apa, tăiem în felii morcovul și sfecla pentru a le mura împreună.

Citește și: Hello Chef, episodul 5. Rețeta de arancini dulci cu cremă de ciocolată a Roxanei Blenche. Ingrediente și mod de preparare

După ce fierbe apa, lăsăm feliile de morcov și sfeclă la murat. Între timp, se pregătește pieptul de rață. Acesta se crestează și se pun bucățile în tigaia rece, iar aceasta trebuie să se încălzească treptat.

Până se prăjește puțin pieptul de rață, pregătim biluțe din brânză de capră. Apoi se pune cimbrișor și se bagă la cuptor într-o tavă. Până se coace pieptul de rață, pregătim piureul de păstârnac și sfeclă. Se adaugă unt și se blenduiește, iar apoi se adaugă sare.

Se scoate sfecla și rața de la cuptor, iar între timp sosul de zmeură din tigaie e gata. Fructele trebuie să rămână aproape întregi. Pentru că toate preparatele sunt gata, Roxana și Cătălin s-au apucat să facă platingul.

Pentru a vedea cum au ales Roxana Blenche și doctorul Cezar ingredientele potrivite și pentru a găsi inspirație și în alte rețete, poți intra pe Kaufland.ro.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x