Antena Căutare

Hello Chef, sezon 2, episod 2. Rețeta de tartar cu ton a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și ponturi de preparare

Noul sezon Hello Chef a revenit la TV, iar Roxana Blenche a intrat din nou în bucătărie pentru a impresiona publicul cu preparate delicioase și spectaculoase, realizate din ingrediente fresh și de înaltă calitate, selecționate cu grijă din oferta variată Kaufland.

Invitații Roxanei Blenche au fost Keed și Cristi Boca, in Hello Chef, sezon 2, episod 2. Stau toti trei in bucatarie Galerie
Hello Chef, sezon 2, episod 2. Invitații Roxanei Blenche au fost Keed și Cristi Boca | Antena 1

Chef Roxana Blenche și-a arătat din nou măiestria în bucătărie și, alături de invitații speciali ai acestei ediții Hello Chef, a pregătit o rețetă delicioasă de ton cu tartar.

Cristian Boca și Keed, invitații speciali ai Roxanei Blenche în episodul 2 al show-ului Hello Chef

Iată că noul sezon Hello Chef a început în forță cu cele mai delicioase platouri și invitați speciali care mai de care mai implicați și mai dornici să își demonstreze talentul în bucătărie.

În cel de-al doilea episod din sezonul 2 Hello Chef, Roxana Blenche a avut alături de ea doi invitați de renume. Este vorba despre un fost concurent de la Chefi la Cuțite pe nume Cristian Boca. Acesta s-a făcut remarcat în cadrul sezonului 8 Chefi la Cuție, unde a primit Cuțitul de Aur din partea lui Chef Cătălin Scărlătescu. Cel de-a doilea invitat special al Roxanei Blenche a fost Keed, un artist cunoscut în România, care a impresionat publicul cu abilitățile sale culinare în cadrul aceluiaș show difuzat de Antena 1.

Citește și: Hello Chef, sezon 2, episod 1. Rețeta de cheesecake vegan a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare

Reușita unui preparat delicios are la bază ingrediente atent selecționate. Prospețimea, mirosul și gustul produselor Kaufland s-au dovedit a fi elemente cheie în realizarea unui platou spectaculos de tartar cu ton.

Roxana Blenche i-a coordonat pe Keed și Cristian Boca, iar rezultatul final a fost unul de senzație.

Dacă ai nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Aici te poți bucura de cele mai noi și variate oferte.

Alături de Roxana Blenche și cei doi invitați de nădejde, a fost prezentă și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii, care a asistat din spate la tot procesul de preparare. De asemenea, aceasta s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.

Iuliana Dabija este vicecampioană naţională la atletism, campioană naţională şi arbitru naţional în cadrul competiţiilor interne de powerlifting şi tehnician nutriţionist.

Rețeta de tartar cu ton a lui Chef Roxana Blenche. Ingrediente și ponturi de preparare

Prepararea oricărei rețete gustoase începe prin aducerea pe bancul de lucru a ingredientelor necesare în procesul de gătire. Roxana Blenche știe prea bine acest lucru, motiv pentru care le-a prezentat invitaților produsele selectate după o vizită în Kaufland.

Facem un tartar de ton? Ce avem aici: Ton, soia, chilli, susan, zahăr, ulei, oțet, pâine, avocado, ghimbir, ananas. Facem azi un triplu Chef, Keed, Cristi. Faceți tartar, dar în stilul vostru. Vreau să-mi faceți tartar de ton. Înainte să începem să gătim, aici la Hello Chef avem un joc, interzicem un cuvânt de fiecare și cine pierde la final primește o pedeapsă. Cristi tu nu ai voie să spui ton, Keed nu ai voie să spui tartar și eu nu am voie să spun ananas”, a spus Roxana Blenche atunci când a făcut pregătirile pentru preparat și a prezentat ingredientele necesare.

Rețeta de tartar de ton. Ingrediente:

  • Ton proaspăt 200g
  • Semințe susan 20g
  • Lime 20 ml
  • Ulei susan 20 ml
  • Sos de soia 200 ml
  • Ghimbir proaspăt
  • Mango
  • Sare
  • Piper

Keed a primit responsabilitatea de a pregăti ghimbirul, pe când Cristian Boca a avut de tăiat tonul bucățele.

Mai întâi curăță ghimbirul și eu mărunțesc ton. O să rad acum coaja de lime pentru tartar”, a spus Keed.

Întrebați de Roxana Blenche ce mesaje au primit de la fani după ce au apărut la Chefi la Cuțite, Cristian Boca a glumit, spunând că „cererile în căsătorie au fost destule”.

Chef Blenche și-a dorit un plating fine dining și le-a specificat invitaților să pregătească avocado conform indicațiilor ei: „Putem să facem din avocado un mousse de avocado?”.

Iuliana Dabija a făcut câteva precizări cu privire la consumul de sare, iar recomandările ei te-ar putea ajuta să îți echilibrezi dieta zilnică.

Consumul de sare recomandat pe zi este de 5 grame, asmilarea în organizm a unei cantități mai mare poate produce probleme serioase de sănătate, disfuncții cardiace, creșterea presiunii arteriale, cancer sau osteoporoză”, explică Iuliana Dabija.

Pentru ca rețeta să fie completă, Cristi Boca a venit cu o idee ingenioasă de preparare a ananasului: „Facem o maioneză cu sos de soia. Ananasul zic să-l facem caramelizat spicy”, a fost recomandarea lui.

Important de reținut este faptul că “chilli este folosit în bucătărie, cât și în medicină, și contribuie în procesul de slăbire”, conform completărilor aduse de Iuliana Dabija.

După ce au fost pregătite toate ingredientele, ananasul murat a fost pus felii pe farfurii, iar deasupra au fost așezate bucățile de ton și mousse-ul de avocado, alături de un cruton.

Ingrediente pentru ananasul murat:

  • Ananas proaspăt 100g
  • Oțet 50 ml
  • Zahăr 50 g
  • Sare
  • Fulgi de chilli
  • Cimbru
  • Apă 100 ml

Ingrediente pentru ananas caramel:

  • Ananas 200g
  • Unt 50g
  • Zahăr 200g
  • Smântână lichidă

Trebuie să vă felicit că ați făcut ceva senzațional. A meritat să așteptăm. Băieți, mă bucur că ați venit. A fost super mișto să fiu cu voi în aceeași bucătărie”, a fost reacția Roxanei Blenche, după ce toți au gustat din preparat. Cheful a ținut să le mulțumească invitaților pentru că au acceptat să gătească împreună cu ea.

La finalul jocului, iată că tocmai gazda show-ului a pierdut „bătălia” cuvintelor, ea a folosit cel mai des cuvântul ananas.

Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x