Chef Roxana Blenche și-a arătat încă o dată măiestria în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a patra ediție, ea a avut alături de ea o altă invitată specială, pe Maria Popovici, câștigătoare iUmor și una dintre preferatele Roxanei Blenche în materie de stand-up comedy, așa cum a declarat. Cele două au pregătit o rețetă delicioasă.
Maria Popovici, invitata specială în episodul 4, sezon 2, al show-ului Hello Chef
Invitată la Hello Chef, sezon 2, episod 4, Maria Popovici a spus cât de mult îi place să gătească, fiind o metodă de relaxare pentru ea, apoi și-a pus șorțul Hello Chef și a început să o ajute pe Chef Roxana Blenche în bucătărie. În acest episod, "Blenchef" a avut interzis să pronunțe cuvântul "pară", iar invitata ei nu a avut voie să spună cuvântul "portocală".
Atât Maria Popovici, cât și Chef Blenche știau că reușita unui preparat delicios are la bază ingrediente atent selecționate. Prospețimea, mirosul și gustul produselor Kaufland s-au dovedit a fi încă o dată elementele-cheie în realizarea preparatului delicios.
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de Maria Popovici, în ediția a patra a fost prezentă și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncăruriloe. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.
Piept de rață:
- piept de rață 300 g
- cimbru proaspăt
- rozmarin
- sare
- piper
- salvie
Pară în vin Porto
- 2 pere
- vin de Porto 300 ml
- zahăr 100 g
- apă 100 ml
- șofran
- curcuma
Sos de portocale
- 4 portocale
- amidon
- unt 50 g
- cimbru
Rețeta de piept de rață cu pară fiartă în vin și sos de portocale a la Roxana Blenche. Rețeta prezentată la Hello Chef
Vinul de Porto trebuie pus la fiert cu puțină apă, șofran și curcuma, în timp ce perele sunt curățate de coajă și puse întregi apoi în vin. Portocalele sunt și ele curățate de coajă, tăiate felii și aruncate într-o tigaie. Peste ele, puneți și puțină zeamă de la o portocală tăiată în două.
Pieptul de rață se pune la prăjit, împreună cu salvia și cimbrul, iar apoi îl băgați la cuptor la 175-180 de grade Celsius timp de șase minute, recomandă Chef Roxana Blenche.
În sosul de portocale, puneți puțină curcuma, cum ați pus la început și în vinul în care fierb perele, iar pentru ca sosul de portocale să fie mai cremos, puneți untul în el.
Între timp, Maria Popovici a încercat din răsputeri să o facă pe Chef Roxana Blenche să greșească și să o facă să pronunțe cuvântul interzis, lucru care i-a și ieșit, până la urmă.
Gustul este excepțional. Pentru un plating de senzație, vă puteți inspira de la Chef Roxana Blenche. Lângă o pară fiartă în vin, Chef Blenche a așezat o feliuță de piept de rață, iar apoi a pus sosul cremos de portocale.
"O să faci și tu asta acasă?", a întrebat-o Roxana Blenche pe Maria Popovici.
"Da!", a răspuns imediat invitata ei.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.