Antena Căutare

Desert: Reteta Prajitura cu morcovi si zahar brun

Morcovii pot fi folositi cu succes si in deserturi. Acestia sunt dulci si ofera o aroma deosebita preparatului.

Ingrediente pentru reteta Prajitura cu morcovi si zahar brun:

- 300g de faina;

- 3 lingurite praf de copt;

- 2 lingurite de scortisoara;

- 200g de zahar brun;

- 4 oua;

- 250ml de ulei;

- coaja rasa de la 1 portocala;

- 200g de morcovi dati prin razatoarea mica;

- 150g de nuci pecan taiate jumatati;

- 150g de stafide aurii;

- 75g de unt.

PENTRU GLAZURA

- 2 linguri de zahar brun;

- 2 linguri de miere;

- 250g de branza tartinabila.

Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu morcovi si zahar brun:

1. Se incinge cuptorul la 150° C/ gaz 2. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 22cm. Se cern faina, scortisoara si praful de copt, se adauga cele doua tipuri de zahar si se omogenizeaza. Se bat ouale cu uleiul si coaja rasa de portocala. Se adauga morcovii si se amesteca,apoi se incorporeaza restul de ingrediente in amestecul de faina. Se pune compozitia cu lingura in forma de tort si se niveleaza suprafata. Se coace 1 ora si 25 de minute sau pana ce scobitoarea cu care se incearca aluatul iese curata. Se lasa la racit in tava.

2. Pentru glazura, se bat untul, zaharul si mierea pana se inmoaie, apoi se adauga crema de branza si se bate pana se obtine un amestec fin. Se lasa la racit pana cand compozitia s-a intarit, dar inca poate fi intinsa. Se pune glazura cu spritul sau se intinde intr-un strat gros pe prajitura.

Pofta buna!

FOTO: goodfood.ro

Reteta: Pere in vin rosu condimentat... Reteta zilei: Cannelloni cu spanac si ricotta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x