Antena Căutare

Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică tot gustul

Dacă nu vrei să dai greș cu salata de boeuf, trebuie să știi că există un ingredient care nu are ce căuta în compoziția ei. Multe gopodine îl folosesc fără să își dea seama că, de fapt, îi strică gustul.

Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică tot gustul Galerie
Ingredientul pe care să NU îl adaugi în salata de boeuf. Multe gospodine îl pun, însă strică tot gustul | Shutterstock

Salata de boeuf este preparatul vedetă de pe masa de sărbători, alături de cozonac și sarmale. Și deși sunt o mulțime de rețete după care poți să o prepari, procesul este unul destul de migălos și există multe lucruri care pot merge prost. Dacă îți dorești un rezultat ca la carte sau ca la bunica acasă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi de aur!

Citește și: La ce temperatură se coace cozonacul. Varianta ideală pentru cuptorul electric sau pe gaz

Cum strică gospodinele salata boeuf

Deși poate fi gătită în orice moment al anului, Crăciunul sau Revelion sunt ocaziile perfecte în care gospodinele prepară salata de boeuf. În principiu, ai nevoie de legume fierte, neapărat carne de vită și sos de maioneză, aceasta din urmă legând toată compoziția.

Dar fie din lipsă de timp, fie pentru că este bună la gust, multe gospodine aleg să cumpere maioneza din comerț. Dincolo de faptul că este foarte nesănătoasă, maioneza din magazin are o textură care îți poate strica salata boeuf, potrivit Spynews și playtech.ro.

O atenție sporită trebuie acordată și castraveților și gogoșarilor murați. Dacă nu au fost preparați în casă și au fost cumpărați de la magazin, recomandarea este să îi guști înainte de a-i adăuga în compoziția salatei. În cazul în care sunt dulci, aceștia nu vor acri preparatul. De asemenea, nu uita să îi storci foarte bine după ce îi toci, pentru a elimina orice surplus de lichid care ar putea afecta consistența.

Citește și: Ingredientul secret pe care să îl adaugi în compoziția de sarmale ca să iasă perfecte. Așa nu se sfărâmă și sunt mult mai aromate

Cum faci cea mai delicioasă maioneză de casă

Maioneza pe care o prepari în casă este, fără dar și poate, mult mai delicioasă decât cea cumpărată din comerț. Acest lucru o spun și marii bucătari, care evită să o achiziționeze din magazin.

Pentru a o prepara acasă, ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care cel mai probabil le ai mereu în frigider sau cămară. Este vorba despre un gălbenuș de ou, puțin ulei și muștar. Toate acestea se amestecă în același sens, cu grijă, astfel încât să nu tai maioneza.

După ce compoziția este omogenă, ea poate fi băgată câteva minute în frigider. Ulterior, maioneza se amestecă cu restul ingredientelor din salata de boeuf.

La ce temperatură se coace cozonacul. Varianta ideală pentru cuptorul electric sau pe gaz... Ce este dunga verde de la ouă după ce le fierbi. De ce apare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x