Antena Căutare

Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână. De ce oamenii adoră acest fel de mâncare

Rețeta din Bucovina care a făcut furori pe internet! Iată cum se prepară căpșunile cu mămăligă și smântână și ce spun internauții despre această delicatesă!

Căpșuni cu mămăligă și smântână.
Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână. | Tik Tok Anyta Cooking

Arta culinară diin România continuă să surprindă!

Deși în Bucovina preparatul este extrem de cunoscut, recent un videoclip postat pe Tik Tok i-a impresionat pe românii de pretutindeni care nu au auzit niciodată despre acest fel de mâncare.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de parmigiana di melanzane

Iată cum să prepari căpșuni cu mămăligă și smântână și de ce bucovinenii iubesc această delicatesă!

Articolul continuă după reclamă

Reteța ciudată de căpșuni cu mămăligă și smântână

Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să facă dulceață și gem din căpșunile atât de iubite de toată lumea, însă o bucătăreasă din Bucovina le-a uimit atunci când a asortat fructele cu ... mămăliga și cu smântâna în aceeași farfurie!

Rețeta este extrem de simplă, încât chiar și cei care nu se pricep deloc în acest domeniu o pot face acasă fără prea mult efort.

Deși pare extrem de ciudat să mănânci fructe cu mămăligă și smântână, mai ales, gătite împreună, trebuie să știi că gustul este chiar delicios și merită să îi dai o șansă acestui preparat.

Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente

  • căpșuni proaspete și coapte
  • mămăligă
  • smântână cu un procent de grăsime mare de preferat
  • miere sau zahăr în funcție de preferință
  • opțional frișcă
  • sare după gust

Citește și: Hello Chef sezon 7, 11 mai. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă românească de salată de vinete cu roșii

Mod de preparare

Primul pas este de a tăia căpșunile în două bucăți într-un bol, peste care se adaugă miere sau zahar în funcție de preferință și după gust.

Căpșunile se zdrobesc cu furculița până când își lasă sucul și aroma, dar fără a le transforma în pastă.

Se adaugă o lingură mare sau chiar două în funcție de cantitatea de căpșuni aleasă și se amestecă.

Următorul pas este de a face mămăliga, iar după ce este gata se adaugă alături de o porție de căpșuni cu smântână într-o farfurie, iar preparatul este pregătit de savurat.

Poftă bună!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Hello Chef sezon 7, 4 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă de paste bolognese

În secțiunea de comentarii au apărut mai multe reacții, internauții împărțindu-se în două tabere.

„Și treaba asta ar trebui să fie desert sau mâncare?😂”

„îmi plac și căpșunile și mămăliga dar nu au ce căuta împreună. N-am să mănânc niciodată așa amestecătură”

„” au spus cei care nu au auzit niciodată de această rețetă.

În același timp, cei din zona Bucovinei au ținut să menționeze că este chiar un preparat gustos ce merită încercat:

„în Bucovina așa se mănâncă capșuni cei care spun că nici nu ar gusta, îi sfătuiesc să încerce...”

„woww noi la Bucovina numai așa le mâncam în copilărie cu zahăr și smântână și mămăligă”

„Sunt cele mai bune. Extraordinare, ceea ce înseamnă că ești din Ardeal”.

(P) Hai la băcănie! Gusturi autentice și experiențe de neuitat oferite de produsele artizanale românești... Un aliment cumpărat zilnic de români a ajuns să coste dublu față de 2021. Ce este și de ce românii nu renunță la el...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x