- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Episodul 11 al sezonului 7 Hello Chef, din 11 mai 2024 a adus o nouă provocare delicioasă în bucătărie.
Roxana Blenche, alături de chef Samuel Le Torriellec, au primit de la Carmen Brumă misiunea de-a găti două dintre rețetele sale preferate: salată de vinete cu roșii și o rețetă grecească, galaktoboureko.
Roxana Blenche a gătit alături de chef Samuel Le Torriellec cea mai bună rețetă românească de salată de vinete cu roșii, la Hello Chef sezonul 7, ediția 11 din 11 mai 2024
Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au primit o sarcină interesantă de la Carmen Brumă în ediția 11 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 11 mai 2024.
Aceștia au fost puși să facă salată de vinete cu roșii și o rețetă grecească, galaktoboureko. Și pentru ca servirea să fie completă, cei doi au pregătit atât rețetele cerute, cât și alte preparate savuroase.
Rețeta românească de salată de vinete cu roșii se face extrem de simplu și rapid atunci când respecți indicațiile și ingredientele menționate mai jos în continuarea articolului.
Iată mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o rețetă românească de salată de vinete cu roșii!
Ingrediente - Rețetă de salată de vinete cu roșii
- 500 de grame de vinete
- 500 de grame de roșii
- 10 grame de usturoi
- 4 ardei iuți
- ulei de măsline
- sumac
- 100 de grame de lămâie
- o legătură de pătrunjel
- o ceapă verde
- pâine
Mod de preparare - Rețetă de salată de vinete cu roșii
Se începe prin a înțepa vinetele cu un cuțit exact ca în filmare și apoi se bagă la cuptor. În acest timp se toacă ceapa și usturoiul și se adaugă puțin ulei de măsline.
Roșiile, de preferat cherry , se taie în bucăți și se pun pe aragaz alături de ulei de măsline, ceapă și usturoi și apoi se adaugă un praf de sare, amestecând din când în când.
După ce amestecul de roșii a devenit o pastă, iar vinetele s-au copt, acestea se taie toacă mărunt și se amestecă, adăugând puțin ulei de floarea soarelui și sare după gust.
Restul ingredientelor adaugă în amestec, tocate mărunt acolo unde este cazul, iar la final, salata obținută se întinde pe felia de pâine unsă cu ulei de măsline, fiind gata de savurat!
Pentru un aspect deosebit se ornează cu
Urmărește clipul video de mai sus din ediția 11 din sezonul 7 Hello Chef, de pe 11 mai 2024 ca să descoperi cum se fac și alte rețete delicioase, pregătite de Chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec.
Tot ce trebuie să știi despre Hello Chef, sezonul 7
Hello Chef a revenit cu un nou sezon savuros, ce îmbină preparatele tradiționale cu gastronomia internațională și poate fi urmărit în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30 pe Antena 1 și în AntenaPLAY.
La rândul său, Chef Samuel Le Torriellec a declarat: ,,Pentru mine, Hello Chef este o experiență grozavă. Este genul de emisiune în cadrul căreia poți învăța multe lucruri din domeniul gastronomic. Ceea ce îmi place cel mai mult sunt implicarea și conexiunea pe care le am cu Roxana, iar relația noastră de prietenie face ca lucrurile să meargă foarte bine”.Chef Roxana Blenche și Chef Samuel Le Torriellec îi vor purta pe telespectatori într-o adevărată aventură culinară, din care nu vor lipsi provocările și nici diversitatea culturilor.
În fiecare ediţie a sezonului şapte Hello Chef un invitat-surpriză îi va provoca pe cei doi chefi la o adevărată întrecere a gusturilor, îmbinând armonios bucătăria românească şi influenţele internaţionale.
Duelul va fi între gustul local şi cel internaţional, iar preparatul decis prin tragere la sorţi va fi jurizat chiar de invitatul misterios. Mai mult, pentru a întregi experienţa, cei doi chefi îi vor pregăti invitatului un meniu complet, pentru ca la final acesta să aleagă două preparate preferate.
„Noul sezon Hello Chef este cel mai tare sezon de până acum. Sunt în bucătărie cu Chef Samuel Le Torriellec - ce poate fi mai tare decât o combinație între o maramureșeancă și un francez? Va fi un sezon dinamic, amuzant, în care vom prepara multe rețete faine. Samuel este un om foarte fain, plin de energie, extrem de implicat și de muncitor și îl consider un bucătar și un prieten desăvârșit!”, a dezvăluit Roxana Blenche.