Antena Căutare

Rețeta de paste carbonara a lui chef Sorin Bontea. Secretul de aur al juratului de la Chefi la cuțite

Dacă vrei o rețetă de paste carbonara care să te inspire, chef Sorin Bontea are totul pregătit ca la carte pentru tine. Iată cum prepară juratul de la Chefi la cuțite acest tip de paste, dar și ce ingredient adaugă pentru un plus de savoare!

Rețeta de paste carbonara a lui chef Sorin Bontea. Secretul de aur al juratului de la Chefi la cuțite Galerie
Rețeta de paste carbonara a lui chef Sorin Bontea. Secretul de aur al juratului de la Chefi la cuțite | Shutterstock/Antena 1

Pastele sunt un adevărat deliciu culinar, indiferent de felul în care alegi să le gătești. În plus, ele sunt și foarte ușor de preparat și nu te țin prea mult timp în bucătărie. Dar cu toate că sunt deja sute de rețete de paste carbonara pe internet, există un secret pe care chef Sorin Bontea l-a dezvăluit recent. Iată ce pune juratul de la Chefi la cuțite în tigaie!

Citește și: Ce a publicat chef Sorin Bontea în mediul online, după ce și-a ales echipa din sezonul 12 Chefi la cuțite. Cum au reacționat fanii

Rețeta de paste carbonara a lui chef Sorin Bontea

În ceea ce privește lista de ingrediente, chef Sorin Bontea recomandă următoarele produse și cantități:

Ingrediente:

  • 200 g paste;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • 150 g pancetta;
  • 80 g parmezan;
  • 4 gălbenușuri;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

Pentru început, se pun la fiert pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Deși rețeta originală recomandă spaghetele, se poate folosi orice tip de paste. După ce sunt gata, apa în care au fiert se pune deoparte, ea fiind cea care va da textura aparte preparatului final, potrivit Spynews.

Separat, se pune într-o tigaie, la încins, uleiul de măsline, peste care se adaugă baconul tăiat cubulețe sau într-o formă dreptunghiulară. După ce bucățile de carne s-au rumenit, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.

În tot acest timp, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se mai adaugă sarea și piperul, după gust. Pastele se adaugă și ele în tigaia unde s-a prăjit baconul, alături de o cantitate foarte mică din apa în care au fiert și se mai lasă pe foc aproximativ un minut.

Pe urmă, se ia tigaia de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile, iar rețeta este gata. Poftă bună!

Citește și: Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe. Preparatul delicios cu care îi răsfață pe cei mici când vin de la școală

Cât timp poți păstra o sticlă de vin deschisă. Nu mulți știau acest lucru... De ce se tulbură apa de la murături. 3 trucuri pentru murături reușite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x