Supa cremă a devenit un preparat extrem de popular în bucătăria românească, atât datorită beneficiilor pentru sănătate, cât și al faptului că reprezintă o alternativă excelentă la clasica supă ori ciorbă, aceasta fiind și pe placul celor mici!
Supa de roșii, în special, este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina C, vitamina K, potasiu și antioxidanți precum licopen, potrivit Viva. În plus, acest preparat este unul extrem de popular în multe culturi din întreaga lume, fiind foarte gustos, dar și foarte ușor de gătit.
Supa cremă de roșii se prepară în principal din roșii, dar poate conține și alte ingrediente precum ceapă, usturoi, morcovi, ardei și condimente. Iată ce rețetă folosește, însă, prezentatoarea Simona Gherghe!
Rețeta de supă cremă de roșii a Simonei Gherghe
După ce le-a arătat urmăritorilor că a gătit supă cremă de roșii, prezentatoarea de la Mireasa a fost „copleșită” de un val de mesaje în care i s-a cerut rețeta.
Zis și făcut! Simona Gherghe a împărtășit modul de preparare, dar a recunoscut că nu este o rețetă proprie, ci s-a inspirat de pe internet:
„Ah, supa asta! Mi-ați cerut rețeta. Am găsit-o pe Instagram, e populară în perioada asta. Ai mei o adoră!”, a scris Simona Gherghe pe pagina ei de Instagram, citată de Viva. Iată de ce ingrediente a avut nevoie:
Ingrediente:
- 1 kg de roșii;
- 1 ardei capia mare;
- o ceapă roșie;
- o căpățână de usturoi;
- sare;
- piper;
- ulei de măsline
Cum a preparat Simona Gherghe rețeta de supă cremă de roșii
Pentru început, se spală bine legumele și se taie în bucăți de dimensiuni medii. Acestea vor fi așezate într-un vas și băgate la cuptor pentru 45 de minute, timp în care se verifică și se întorc periodic.
După ce expiră timpul, legumele se scot din cuptor, se lasă puțin la răcit, urmând ca ele să fie pasate cu ajutorul unui blender. Pentru ca pasta rezultată să iasă perfectă, se adaugă puțin ulei de măsline, dar și sare și piper, după gust. Pentru un plus de savoare, este foarte important să se adauge busuioc, alături de o linguriță de zahăr brun, potrivit sursei citate mai sus.
La final, supa cremă de roșii se pune în boluri și se servește alături de crutoane, pregătite în prealabil în casă sau cumpărate de la magazin. Pentru un gust extra, se poate adăuga și puțin parmezan ras. Poftă bună!