Ați pregătit ketchup de casă, dar nu sunteți mulțumiți de textură și vi se pare mai bun tot cel din comerț?
Citește și: Rețete de ketchup de casă. 4 variante pentru toate gusturile
Iată câteva secrete și sfaturi utile pentru reușita rețetei de ketchup:
- Alegeți roșii de grădină, bine coapte, cu coaja subțitre și culoare uniformă!
- Pentru un gust mai bun, coaceți roșiile la cuptor, pe hârtie de copt, stropite cu puțin ulei de măsline! Lăsați-le la cuptor până când coaja se stafidește și se crapă. Adăugați printre ele și câțiva căței de usturoi, nedecojiți. Vor da un gust deosebit așa copți și pasați împreună cu roșiile.
- Căliți ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, împreună cu 2-3 căței de usturoi tocați rondele și presărați sare peste acestea! Sarea va accentua gustul dulceag al cepei.
- Treceți roșiile prin sită înainte de a le adăuga peste ceapă, nu le fierbeți împreună cu semințele și le separați ulterior. Semințele influiențează gustul ketchupului.
- Adăugați doar condimente uscate, spre final de fierbere: busuioc, cimbru, oregano, etc. Acestea au aroma mai puternică decât adăugate verzi.
- Adăugați piper proaspăt măcinat!
- Secretul texturei cremoase a ketchupului constă în adaosul de amidon.
- Adăugați 2-3 linguri de amidon dizolvat în suc rece de roșii, cu 10 minute înainte de stingerea focului!
- Puteți potrivi gustul ketchupului cu miere de albine, după stingerea focului, pentru a evita zahărul.
Vedeți AICI rețeta Ketchup preparat în casă fără conservanți!
Citiți și rețeta Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri!
Demersuri împotriva uciderii animalelor: produse din carne artificială pe piața din America!... Zacuscă de ciuperci. Două cele mai bune rețete de zacuscă făcută în casă...