Antena Căutare

Cum faci mușcătura de țânțar să dispară în doar câteva minute. Ai în casă tot ce ai nevoie

Serile de vară înseamnă țânțari și oricât am încerca să ne ținem la distanță de ciupiturile lor, de cele mai multe ori tot cădem pradă. Iată cum faci mușcătura de țânțar să dispară în câteva minute, cu două ingrediente pe care le ai deja în casă.

picioarele unui copil care are multe muscaturi de tantar Galerie
Serile de vară înseamnă țânțari și oricât am încerca să ne ținem la distanță de ciupiturile lor, de cele mai multe ori tot cădem pradă acestor insecte. Iată cum faci mușcătura de țânțar să dispară în câteva minute, cu două ingrediente pe care le ai deja în casă. | Shutterstock.com

Femelele țânțari sunt cele care înțeapă oamenii și animalele. Masa de sânge le este necesară pentru a putea produce ouă.

De ce apar mâncărimi după ce te înțeapă țânțarul

Atunci când un țânțar te înțeapă, acesta străpunge pielea cu ajutorul unei muri speciale pentru a aspira sângele.

În timp ce se hrănește, femela injectează salivă în piele, la care corpul reacționează. Astfel, apar mâncărimile și o umflătură.

Unele persoane au doar o reacție ușoară la mușcătura de țânțar, în timp ce altele reacționează mai puternic. În cazul celor din urmă, se poate tumefia o zonă mai mare, iar durerea și roșeața sunt și ele prezente.

Citește și: Remediul surprinzător care te ajută să scapi de simptomele alergiei. Cum să îți ușurezi respirația cu doar o șosetă și puțin orez

Cum faci mușcătura de țânțar să dispară în doar câteva minute

După ce ai observat că un țânțar te-a înțepat, indicat este să speli zona cu apă și săpun. Apoi aplică o pungă de gheață timp de 10 minute pentru a reduce umflătura și mâncărimea. Compresa poate fi reaplicată la nevoie.

Există și un amestec, cu ingrediente pe care le ai deja în casă, care ajută corpul să se refacă după mușcătura de țântar.

Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă până se formează o pastă. Apoi aplic-o pe zona unde ai fost înțepat/ă. Așteaptă 10 minute, iar mai apoi îndepărtează remediul.

Acest amestec ajută la eliminarea mâncărimii și retragerea umflăturii, astfel că nu vei mai simți nevoia să te scărpini și zona se va calma rapid.

Citește și: Cât de dăunător este să folosești banala tigaie din teflon. Detaliile pe care producătorii le-au ascuns, știind care sunt efectele

Cum îți dai seama că s-a infectat mușcătura de țânțar

Medicii chiar recomandă să nu scarpini zona în care țânțarul te-a mușcat pentru că rana rezultată se poate infecta. O mușcătură infectată este roșie, se simte caldă și din interiorul ei pornește o dungă roșie. Dacă observi acest lucru, indicat este să consulți un specialist.

De asemenea, recomandat este să instalați plase la geamuri pentru a împiedica țânțarii să intre în locuință. În exterior, găsiți în farmacii produse pentru a ține departe aceste insecte.

Este bine știut faptul că femelele țânțar răspândesc germeni prin mușcături, viruși precum Wesr Nile, febra denga sau paraziți precum malaria. Țânțarii se infectează cu viruși sau paraziți atunci când înțeapă o persoană sau un animal care este purtătorul acestora.

În ciuda faptului că nu toate persoanele infectate cu un germen transmis de țânțari se îmbolnăvesc, indicat este să ne protejăm eficient de ciupiturile lor.

Citește și: Beneficiile caprifoiului (Mâna Maicii Domnului) pentru sănătate. Ce afecțiuni tratează

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x