Antena Căutare

Beneficiile caprifoiului (Mâna Maicii Domnului) pentru sănătate. Ce afecțiuni tratează

Florile de Mâna Maicii Domnului sau caprifoi au un parfum cu adevărat special. Iată ce beneficii ar putea aduce sănătății tale dacă îl consumi.

Galerie
Beneficiile caprifoiului (Mâna Maicii Domnului) pentru sănătate. Ce afecțiuni tratează | Shutterstock

Lonicera japonica, cunoscută drept caprifoi sau Mâna Maicii Domnului, este un arbust cățărător, originar din Asia de Est, cum ar fi nordul și estul Chinei, Coreea, Japonia și Taiwan. A fost introdus și în alte părți ale lumii, iar acum se poate găsi și în SUA, o parte din insulele din Pacific și Caraibe, Australia, notează Healthbenefitstimes.com.

Alte nume populare ale plantei sunt caprifoiul chinezesc, caprifoiul japonez, caprifoiul alb etc.

Citește și: Ce greutate trebuie să ai în funcție de înălțime, vârstă și gen. Cum calculezi greutatea ideală după acești parametri

Beneficiile caprifoiului (Mâna Maicii Domnului) pentru sănătate. Ce afecțiuni tratează

Articolul continuă după reclamă

Caprifoiul produce flori în formă de trompetă dispuse în perechi. Florile pot fi albe, galbene, portocalii, roșii sau roz. Au o aromă puternică, dulce, care este deosebit de proeminentă în timpul nopții. Caprifoiul poate înflori primăvara, vara sau toamna, în funcție de specie. Florile sunt pline de nectar care atrage colibrii si fluturii, responsabili de polenizarea acestei plante.

Floarea, semințele și frunzele sunt folosite pentru medicamente.

Citește și: Care sunt beneficiile pudrelor super verzi. De ce să le incluzi în dieta ta

Caprifoiul este utilizat pentru tulburări digestive, inclusiv durere și inflamație a intestinului subțire; infecții ale tractului respirator superior; alte infecții virale și bacteriene; umflarea creierului (encefalită); febră; furuncule; și răni, scrie Rxlist.com.

Caprifoiul este, de asemenea, folosit pentru afecțiuni urinare, dureri de cap, diabet, artrită reumatoidă. Unii oameni îl folosesc ca laxativ.

Extractul de flori de caprifoi este obtinut din florile comestibile de lonicera japonica. Planta conține inclusiv flavonoide, compuși naturali cu proprietăți antioxidante. Extractul se prezintă sub formă de lichid de culoare galben-deschis, cu miros caracteristic.

Compușii activi din caprifoi are, în principal, efecte antimicrobiene și de conservare și se folosesc în aceleași scopuri, de mulți ani, în Japonia și în alte țări din Asia de Est.

De asemenea, are un efect antioxidant și anti-îmbătrânire asupra pielii. Ca antioxidant, acționează ca un scut care protejează pielea de daunele cauzate de radicalii liberi.

Extractul poate fi folosit pe pielea inflamată sau sensibilă, deoarece poate calma pielea prin efectul său antiinflamator. De asemenea, poate hidrata pielea uscată și o face mai puternică, deoarece pielea devine vulnerabilă la stimulii mediului pe măsură ce devine mai uscată. Este folosit în produsele de îngrijire a corpului și a pielii, conform Lesielle.com.

Citește și: Tratament naturist pentru alergia la polen. Ce poți face acasă pentru a scăpa de simptomele neplăcute

Alte întrebuințări ale caprifoiului, însă este nevoie de mai multe date științifice care să confirme eficacitatea plantei:

  • Tulburări digestive
  • Tumori canceroase
  • Constipație
  • Inflamația pielii
  • Mâncărime
  • Răceli
  • Febră
  • Furuncule
  • Răni
  • Infecții bacteriene sau virale
  • Stimularea transpirației

Contactul cu pielea cu caprifoiul poate provoca erupții cutanate la persoanele alergice.

Alte întrebuințări ale caprifoiului pentru sănătate

Caprifoiul constă în proprietăți antiinflamatoare și de calmare a durerii, care sunt de mare ajutor în tratamentul durerilor de cap severe. Dacă suferiți de dureri de cap, fierbeți una sau două căni de apă cu două lingurițe de flori sau frunze uscate de caprifoi timp de zece minute și beți ceaiul.

Caprifoiul se poate consuma în tratamentul diareei sau gastroenteritei care persistă din cauza toxiinfecțiilor alimentare sau a altor probleme.

Ceaiul de caprifoi este foarte util pentru gripă sau răceală. Dacă te doare gâtul sau te doare capul, adaugă niște miere în ceaiul de caprifoi și bea-l de câteva ori pe zi și te vei simți mult mai bine.

De asemenea, atunci când ai gripă, temperatura corpului tău este ridicată, iar caprifoiul îți scade temperatura corpului. Această proprietate a caprifoiului este, de asemenea, benefică pentru zilele de vară. Puteți încerca, de asemenea, să beți ceai cu gheață pentru a obține un plus de răcoare.

Ceaiul de caprifoi este foarte eficient pentru pacienții cu hepatită C, deoarece ajută la reducerea senzației de greață și vărsături.

Durerea în gât este de obicei urmată de o răceală sau gripă, iar caprifoiul este considerat un medicament natural foarte bun pentru a face gargară.

Consumul de caprifoi, contraindicații

Sarcina și alăptarea

Nu se știe suficient despre utilizarea caprifoiului în timpul sarcinii și alăptării.

Intervenția chirurgicală

Caprifoiul poate încetini coagularea sângelui, așa că există îngrijorarea că ar putea crește riscul de sângerare suplimentară în timpul și după intervenția chirurgicală. Opriți utilizarea caprifoiului cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.

Nu lua caprifoi împreună cu medicamente care încetinesc coagularea sângelui.

Doza recomandată

Doza adecvată de caprifoi depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, sănătatea. În acest moment, nu există suficiente informații științifice pentru a determina doza potrivită. Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj sau cere sfatul farmacistului/,edicului tău.

(P) Știai că probioticele reduc stresul?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x