Antena Căutare

O româncă a obținut ilegal parafă de medic veterinar. Ce să faci dacă pe carnetul de sănătate al animalului tău este parafa ei

Un nou semnal de alarmă pentru românii care dețin animale de companie! Iată de ce este important să verifici autenticitatea parafei medicului veterinar al patrupedului tău!

Un cățel negru speriat la un control la veterinar Galerie
O româncă a obținut ilegal parafă de medic veterinar. | Shutterstock.com

Pe site-ul oficial al Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân este activă o atenționare cu privire la o parafă falsă care a fost identificată de curând.

În acest sens, oficialii trag un semnal de alarmă în rândul populației pentru ca proprietarii de animale să fie foarte atenți atunci când merg cu patrupezii la medic.

Citește și: Cum deosebești banii falși de cei reali. Tot mai multe bancnote contrafăcute sunt în circulație, spun autoritățile

Iată cine este românca care a fost depistată cel mai recent cu parafă de medic veterinar falsă!

Medic veterinar cu parafă falsă

În ultimii ani, tot mai mulți medici au fost identificați cu parafe false pe care le-au obținut în mod ilegal, iar cazurile, se pare, că nu se opresc aici.

De curând, specialiștii au identificat cazul doctorei Elena Rus, cod 382146, care este tras la indigo cu multe alte cazuri din țara noastră. Femeia care a obținut ilegal parafa de medic veterinar a fost depistată recent, iar oficialii au sesizat în mediul online imediat escrocheria.

Totodată, reprezentanții Registrului de Evidență al Câinilor cu Stăpân recomandă tuturor stăpânilor de animale de companie să verifice parafa medicului înscrisă pe carnetele de sănătate sau pe pașapoartele acestora pentru a se asigura că totul este în regulă.

Dacă există o suspiciune sau dacă sunteți convinși de faptul că parafa medicului animalului dumneavoastră este falsă, specialiștii recomandă să mergeți în cadrul unui alt cabinet veterinar și să anunțați acest lucru, iar cei de acolo vor anunța mai departe.

Citește și: Proprietarul unui restaurant a angajat un preot fals pentru a afla păcatele angajaților, la locul de muncă. Ce s-a întâmplat apoi

Ce le este recomandat medicilor veterinari în această situație

Pe site-ul R.E.C.S, oficialii au transmis o atenționare și pentru medicii veterinari care observă parafa falsă a româncei:

„Întrucât parafa dr. Elena Rus, cod 382146, care apare pe unele carnete de sănătate și / sau pașapoarte este falsă, vă rugăm ca în situația în care se prezintă la cabinet proprietari de câini cu carnete / pașapoarte pe care este aplicată această parafă, să procedați în modul următor:

  • să realizați copii ale documentelor respective - carnet de sănătate sau pașaport (una sau două pagini, astfel încât să fie vizibile seria și numărul documentului, codul microcipului, parafa dr. Rus);
  • să transmiteți aceste informații la [email protected]

Dacă un medic are o parafă falsă, acesta poate fi acuzat de fraudă, de exercitarea ilegală a profesiei medicale sau de alte infracțiuni similare, în funcție de caz.

Totodată, acesta poate fi sancționat de către autorități și își poate pierde dreptul de a practica medicina.

Este important de știut faptul că un medic cu parafă falsă ar putea să nu beneficieze de o pregătire sau de cunoștințe necesare pentru a oferi îngrijire medicală adecvată.

De cele mai multe ori, din cauza acestui lucru se ajunge la diagnosticuri greșite, la tratamente inadecvate sau chiar la punerea în pericol a vieții pacienților.

Este esențial să te asiguri întotdeauna că medicul la care apelezi are toate acreditările necesare și că este înregistrat în mod legal pentru a practica medicina, având parafe autentice și calificările corespunzătoare activității desfășurate.

Citește și: „Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani oamenilor

Alessandra Stoicescu, în top 3 jurnaliști în care românii au cea mai mare încredere... O mamă şi trei copii, de urgență la spital după ce au mâncat peşte congelat din comerț. Au fost diagnosticaţi cu botulis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x