Antena Căutare

Australienii cauta gaze in Romania

Compania australiana Key Petroleum Ltd a achizitionat firma britanica Zeta Petroleum Ltd, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 12,74 milioane dolari, cu doua transe suplimentare ce urmeaza a fi platite in functie de atingerea unor tinte operationale, potrivit unui comunicat al casei de avocatura bpv Grigorescu Stefanica.

Astfel, australienii au acces in Romania la zacaminte de gaze naturale de pana la 1,65 miliarde de metri cubi si 1- 4 milioane de barili de petrol. De asemenea, resursele potentiale suplimentare de gaze naturale sunt estimate la 8,5 miliarde de metri cubi.

Key Petroleum Ltd este o companie petroliera australiana cu operatiuni majore in Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname si Tanzania, listata la Australia Securities Exchange.

Zeta Petroleum Ltd este o societate britanica privata de explorare si productie de petrol si gaze naturale, infiintata in anul 2005, cu sfera de interes in Europa Centrala si de Est.

In Romania, Zeta Petroleum detine drepturi de concesiune asupra perimetrelor de explorare si/ sau exploatare Bobocu, Jimbolia si Padureni.

Sursa: Jurnalul National

Topul companiilor private cu datorii la stat - European Food, pe primul loc cu 135,9 mil. lei... France Telecom-Orange: "nu planuim sa vindem operatiunile din Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x