Antena Căutare

Primarul Florentin Pandele își face televiziune. Membru CNA: E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor

Primăria orașului Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soțul primarului Capitalei Gabriela Firea, a primit licenţă pentru o televiziune finanțată de Consiliul Local Voluntari.

Televiziunea lui Florentin Pandele se va numi Metropola TV, va avea regim regional, și a primit licența cu opt voturi „pentru” şi două „împotrivă”, potrivit paginademedia.ro, citează news.ro.

Metropola TV se va axa pe „ştirile şi evenimentele bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, după cum a spus în faţa forului audiovizual Alex Căutiş, unul dintre coordonatorii proiectului.

Nu înseamnă că dacă e finanţată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar ştiri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model şi pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a mai spus Căutiş în faţa CNA.

În ciuda acestei declarații, Dorina Rusu, unul dintre membrii care au votat „contra”, a spus că există riscul ca programele de la Metropola TV să se transforme într-o campanie electorală continuă. Ea a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanţată de la buget. „Mă interesează faptul că televiziunea e finanţată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâţia bani într-o televiziune. E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor. Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiţi în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu.”, a spus Dorina Rusu.

Citește și: Televiziune nouă în România! Alexandru Cumpănașu a dat lovitura! Ce emisiune prezintă

Alex Căutiș a punctat că televiziunea își dorește să evidențieze lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacție, după ce mass-media națională a creat o apetență pentru subiecte negative. „Îmi doresc ca ştirile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem ştiri din alt spectru, să facem ştiri din lucrurile bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, a mai afirmat Căutiş.

Au votat pentru: Monica Gubernat, Nicolae Bălaşa, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Ramona Sorescu.

Au votat împotrivă: Dorina Rusu şi Cristina Pocora au votat „împotrivă”.

Metropola TV va emite HD, iar principalii acţionari sunt Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal Voluntari. Va avea conţinut generalist. Investiţia este de 1 milion de lei.

Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. Compania este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiş.

Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Naşul TV).

Viitorul post de televiziune va avea sediul în Casa Presei Libere şi începe cu zece angajaţi, potrivit lui Alex Căutiş. Tot el spune că „există speranţe ca televiziunea să pornească într-o lună”.

Curs BNR. Euro scade, lira sterlină atinge minimul ultimelor trei luni... Rezerva Federală a SUA a redus de urgenţă dobânzile, pentru a proteja economia de impactul coronavirusului; Oficialii G7...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x