Antena Căutare

Șomaj tehnic. Guvernul a simplificat procedura: mai puține acte, plata mai rapidă

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, vineri, că a fost simplificată procedura acordării şomajului tehnic, după ce la la Guvern şi Ministerul Muncii s-au primit zeci de mii de mesaje de la angajatori şi angajaţi.

Potrivit ministrului, se depun mai puţine hârtii, iar perioada după care se fac primele plăţi a fost redusă de la 30 de zile la 15 zile.

”Am simplificat procedura de acces la aceste fonduri”, a anunat, vineri, Violeta Alexandru, referindu-se la şomajul tehnic.

Potrivit ministrului, pot beneficia de aceste fonduri companiile a căror activitate este afectată, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie şi lista angajaţilor.
Documentele se depun la AJOFM-uri, inclusiv online.

De asemenea, s-a redus perioada până la virarea banilor.

”În maxim 15 zile – 30 de zile prevederea iniţială – agenţiile judeţene vor efectua plăţile pentru firme”, a mai spus Violeta Alexandru.

Citește și: Sfaturile avocaților pentru românii care se confruntă cu „șomaj tehnic”, în perioada stării de urgență – VIDEO

Potrivit acesteia, angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomajul tehnic, acestea urmând a fi făcute de la AJOFM.

La maxim 3 zile de la primirea banilor de la AJOFM, angajatorul trebuie să-i vireze angajaţilor.

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut vineri la 2,57%... Curs valutar BNR. Leul continuă vineri evoluţia pozitivă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x