Antena Căutare

Vrei să îți vinzi locuință? Vezi cum te pot ajuta vecinii să-ți vinzi casa!

Imaginează-ţi că ai risipit timp și energie curăţând curtea, îngrijind holul din faţa uşii apartamentului, dând o vopsea nouă, plantând flori şi multe altele. Ai îmbunătăţit dotările bucătăriei și băii, ai eliberat casa de obiecte inutile. Ești gata pentru a intra pe piaţa imobiliară, într-o competiţie în care mulţi oferă şi puţini primesc.

Și, după toate acestea, atunci când faci un pas în spate să îţi contempli eforturile, tot ce iese în evidență este aglomeraţia de maşini de pe alee, spaţiile verzi neîngrijite, câinii lătrând, sau o grămadă de obiecte nefolositoare pe palier, pereţi scorojiţi şi multe alte piedici care îl pot face pe un potenţial cumpărător să strâmbe din nas şi să se întrebe dacă merită să devină vecin cu oameni delăsători, neglijenţi şi, cine ştie, poate chiar gălăgioşi.

Dacă vei găsi casa vecinului neatrăgătoare, imaginează-ţi prima impresie a potențialului cumpărător al locuinţei tale.

O proprietate inestetică poate diminua lista de clienţi dispuşi să cumpere, indiferent de cât de mult te-ai zbătut să o pregăteşti pe a ta.

Exisă însă unele soluţii, ai o serie de opțiuni – trebuie doar să le planifici un pic.

Iată câțiva pași pe care poţi să-i urmezi, fără a fi nevoit să învesteşti în locuinţele vecine, atunci când vrei să te asiguri că îţi poţi vinde locuinţa proprie.

Fii prietenos cu toată lumea. Chiar dacă nu ai în plan să vinzi acum, gândeşte-te că o locuinţă poate fi o investiţie imobiliară, câtă vreme îşi scoate banii intraţi în ea, plus o marjă de profit.

Pentru aceasta, contează tot ceea ce îţi poate părea neimportant, cum ar fi o bună practică de a menține o relație de prietenie cu vecinii.

Nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ei. Poţi întâlni cumpărători atât de suspicioşi, încât

vor bate la uşile vecinilor întrebând tot felul de lucruri.

Mai mult decât atât, nu este ceva neobișnuit ca, pe parcursul unui proces de vânzare să apară

anumite probleme. Cum ar fi repararea unui gard comun, a pereților unui condominiu, sau unele

obligaţii comune legate de instalaţii, conducte şi alte spaţii utilizate de mai mulţi proprietari.

Având o relație bună cu vecinul, de la început, te vei asigura de cooperarea lui, atunci când

ai nevoie de aşa ceva într-un moment critic, aşa cum este un proces de vânzare.

Dacă ai planuri de vânzare în viitorul apropiat, este o idee bună să îţi anunţi vecinii despre intenţie, în avans. Este posibil fie să ai parte de câte un vecin băgăcios, care, ocazional, vrea să ştie cam tot ceea ce faci, însă, de asemenea, oamenilor le place pur și simplu să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

În acest context, dacă crezi că vei avea nevoie de ajutorul unui vecin pentru orice motiv, va fi mai ușor să îl abordezi, dacă deja l-ai anunţat despre ceea ce vrei să faci.

Dacă ai o casă pe care vrei să o vinzi, adaugă anunț 100% gratuit pe HomeZZ.ro, cel mai mare site de anunțuri imobiliare gratuite din România.

Se anunță scumpiri pe piața imobiliară din România? Vezi care sunt consecințele!... Job la stat pe care orice român și-l dorește. Unde ești plătit cu câteva mii de euro pe lună!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x