Antena Căutare

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA a publicat recomandări privind aprobarea unui vaccin pentru Covid-19

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a publicat recomandări referitoare la condiţiile de aprobare a unui vaccin pentru Covid-19, afirmând că vaccinul trebuie să prevină sau să reducă severitatea bolii la cel puţin 50% dintre persoanele vaccinate, transmite Reuters.

Mai mult de 100 de vaccinuri sunt testate la nivel mondial împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 126.100 de americani, potrivit datelor Reuters.

Administraţia Trump a anunţat în luna mai un program numit “Operation Warp Speed”, destinat accelerării dezvoltării de medicamente şi vaccinuri pentru Covid-19, în condiţiile în care în prezent în SUA nu este aprobat definitiv niciun tratament pentru această boală.

”În timp ce FDA este dedicată accelerării acestui proces, nu o vom lua pe scurtături în deciziile noastre”, a anunţat marţi agenţia.

Dezvoltatorilor de vaccinuri li se cere să pună la dispoziţie date pentru susţinerea utilizării acestora în timpul sarcinii şi pentru a dovedi siguranţa şi eficacitatea la copii, a arătat FDA.

Experţii au sugerat că ar putea dura minimum 12-18 luni pentru a garanta un vaccin prin intermediul studiilor clinice.

Sursa : news.ro

Explozie provocată de o scurgere de gaze la o clinică medicală din Teheran, soldată cu 13 morţi şi şase răniţi... NATO aprobă un Plan de Apărare a Poloniei şi ţărilor baltice, în urma unui compromis cu Turcia, care i se opunea prin ve...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x