Antena Căutare

Atentat cu masina-capcana in Irak: 30 de morti si 70 de raniti

Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata si alte 70 au fost ranite, duminica dimineata, intr-un atentat cu masina-capcana, urmat de un asalt impotriva cartierului general al politiei de la Kirkuk, informeaza Mediafax. Atacul nu a fost inca revendicat.

Atacatorii au incercat sa preia, fara succes, controlul asupra complexului, informeaza Mediafax, care il citeaza pe seful Serviciilor de Urgenta de la Kirkuk, Natah Mohammed Sabr.

Acest nou atac intrerupe o perioada de calm relativ care s-a instalat in ultimele zile in Irak, o tara afectata de o criza politica in care este implicat premierul siit Nouri al-Maliki si o miscare de protest a minoritatii sunnite.

Momentan, atacul de la cartierul general al politiei din Kirkuk nu a fost revendicat, insa insurgenti sunniti vizeaza frecvent fortele de ordine, in speranta destabilizarii Guvernului.

Conform Wikipedia, in Irak au avut loc peste 1.700 de atentate sinucigase, in ultimii zece ani, 12.284 de oameni pierzandu-si viata.

foto: Intact Images / EPA

Demolare spectaculoasa a unei centrale electrice din California... Spania: 500 de oameni au luat parte la inmormantarea fetitei de origine romana, moarta in conditii suspecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x