Antena Căutare

Cutremur de 6,2 grade, în centrul Italiei! Primar Amatrice: "Oraşul nu mai există". 250 de persoane au murit

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei, soldate cu cel puţin 250 de morţi

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei, soldate cu cel puţin 250 de morţi

UPDATE 15:40 Procuratura orăşelului Rieti, situat în regiunea Lazio, investighează ipoteza neglijenţei în serviciu care a avut ca efect decese multiple în zonele Amatrice şi Accumoli.

Ancheta este coordonată de procurorul-şef Giuseppe Saieva şi vizează aflarea cauzelor prăbuşirii a sute de clădiri, inclusiv a unora care fuseseră consolidate recent.

UPDATE 25 AUGUST 07:50 Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.

Ei au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în corturi, în timp ce temperatura în zonă a scăzut la 11 – 12 grade Celsius.

Circa 4.000 de membri ai echipelor de salvare şi voluntari au căutat supravieţuitori pe tot parcursul nopţii, în timp ce replicile seismice au continuat. În total, s-au înregistrat peste 300 în decurs de 24 de ore, provocând noi şi noi valuri de panică în rândul oamenilor.

Între timp, Ministerul român de Externe Ministerul a anunţat joi decesul unui al doilea cetăţean român în urma cutremurului.

UPDATE 15:30 Cel puţin 63 de morţi şi 150 de persoane dispărute, până în acest moment.

UPDATE 14:40 Autoritățile italiene anunță un nou bilanț. Acesta a ajuns la 45 de morți

Premierul Matteo Renzi susține o conferință de presă cu privire la cutremurul care a lovit centrul Italiei. El a mulțumit voluntarilor și protecției civile ce ajută la operațiunea de salvare. „E timpul să plângem, dar și să acționăm", precizând că Italia își plânge conaționalii care au pierit în urma devastatorului seism. „Multumesc celor care au săpat chiar și cu mâinile. Operațiunea de salvare continuă și trebuie să ne rpegătim pentru urgențele ce vor apărea în următoarele ore, zile și săptămâni. Prioritatea noastră este să continuăm să săpăm ca să găsim supraviețuitori”, a spus acesta.

UPDATE 13:45 Printre răniți s-ar afla și doi cetățeni români.

Românii afectaţi de cutremur pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

UPDATE 13:00 Seismul a zguduit localităţi situate în zona montană Gran Sasso, iar terenul îngreunează considerabil munca salvatorilor, care încearcă să scoată cât mai multe persoane de sub dărâmături.

Între timp, Immacolata Pastiglione, purtătorul de cuvânt al misiunii de salvare, a susţinut că 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în Accumoli şi Amatrice, iar alte zece persoane au muri în zona Arquata,

Cutremurul iniţial s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), o adâncime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anunţat că epicentrul a fost înregistrat în apropierea localităţii italiene Norcia, situată în regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli şi zece kilometri de Arquata del Tronto şi de Amatrice.

UPDATE 10.50: Echipele de intervenție au declarat că până acum au recuperat 21 de cadavre, iar peste 100 de persoane sunt rănite.

Jurnaliștii de la La Repubblica susțin că magnitudinea seismului a fost revizuită de la 6,2 la 6,0, iar acesta a avut până acum peste 55 de replici mai mari de o magnitudine de 3.0, cea mai puternică fiind de 5,4.

UPDATE 9:15 Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri dimineaţă localitatea Amatrice, situată în zona centrală a peninsulei italiene

Seismul a cauzat daune serioase în mai multe oraşe şi comune italiene, însă se pare că nu a lovit zone intens populate.

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Italia a anunţat că mai multe elicoptere vor fi trimise la primele ore ale dimineţii pentru a evalua daunele produse de seism.

_______________________________

UPDATE 7:50 Reprezentanţii poliţiei au declarat că două persoane au murit în apropierea oraşului Pescara del Tronto, potrivit RAI.

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Repubblica.

Primarul oraşului Amatrice a declarat pentru un post de radio că oraşul a fost distrus.

”Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

________________________________________________

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Femeie amendată că a apărut într-o ținută interzisă la plajă! Cum crezi că s-a îmbrăcat?... Atac împotriva Universității americane din Kabul: Cel puțin nouă morți și 30 de răniți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x