Antena Căutare

Cutremur Italia. Noul bilanț - 292 de morți. MAE: un singur român este dat dispărut, ceilalți au fost găsiți în viață

Un cutremur cu magnitudinea 6,0 a avut loc, miercuri dimineață, la 3.36, ora locală (4.36 ora României), în centrul Italiei. Potrivit presei din Italia, 292 de persoane au murit, printre care 11 români, și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături

Un cutremur cu magnitudinea 6,0 a avut loc, miercuri dimineață, la 3.36, ora locală (4.36 ora României), în centrul Italiei. Potrivit presei din Italia, 292 de persoane au murit, printre care 11 români, și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis faptul că o singură persoană a mai rămas pe lista persoanelor de cetățenie română date dispărute în urma cutremurului devastator din Italia. Vestea vine la o zi distanță după ce bilanțul MAE anunța faptul că patru români figurau ca dispăruți. Din fericire, trei dintre cele patru persoane au fost identificate și sunt în viață.

Aproximativ 50 de familii de români au fost afectate de cutremurul din Italia și urmează să beneficieze de ajutoare de urgenţă de la statul român, potrivit datelor primite de Ministerul Muncii până luni seară.

În cazul copiilor rămaşi orfani, ajutorul de 6.000 de euro anunţat de Guvern va fi împărţit în două tranşe egale, una către persoana sau familia pentru care s-a dispus măsura de protecţie specială a copilului şi una direct către copil, dar care va putea fi accesată doar când acesta împlineşte 18 ani. Bilanţul seismului indica, luni la ora 20.00, 11 cetăţeni români decedaţi, şase răniţi şi aproximativ 30 de persoane aflate în taberele de îngrijire a sinistraţilor.

FOTO: HEPTA.RO

Ţara în care oamenii aleg sicrie de carton, în locul celor din lemn, iar moartea a devenit mai scumpă decât viața... Noroc sau ghinion?! Are 20 de ani, e Miss şi a trecut prin două tragedii! Nicole di Mario, tânăra care a supravieţuit cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x