Antena Căutare

Columbienii sunt terorizați de descendenții hipopotamilor aduși de Pablo Escobar. Cum au ajuns o amenințare pentru localnici? „Ne îngrijorează!” Video

Hipopotamii sunt descendenţi ai animalelor aduse de temutul lord al drogurilor, Pablo Escobar, începând cu 1980.El a adus patru astfel de animale care au scăpat şi s-au acomodat cu noul mediu

Columbienii sunt terorizați de descendenții hipopotamilor aduși de Pablo Escobar. Cum au ajuns o amenințare pentru localnici? „Ne îngrijorează!” Video
Pablo Escobar

Pablo Escobar a adus în 1980 patru astfel de animale pentru grădina zoologică personală, însă aceștia au scăpat și s-au acomodat cu noul mediu. Numărul lor a crescut alarmant şi acum pune probleme populaţiei din mediul rural.

Maria Jaramilla s-a trezit în miez de noapte din cauza zgomotului făcut de animalele speriate din curte. După ce s-a uitat în mica ei curte, confuzia ei s-a transformat în șoc: un hipopotam se plimba pe alee și îi inspecta casa. „A fost un șoc pentru toți”, a spus Jaramilla, 41 de ani.

Hipopotamii lui Escobar, problemă pentru mediu

Începând cu acea noapte din 2018, hipopotamii au continuat să se înmulțească, rătăcind pe străzile din Doradal, un mic oraș columbian aflat la patru ore de mers cu mașina de Medellin. Din când în când mai apărea câte un hipopotam la păscut pe terenul de fotbal din localitate.

Hipopotamii creează o serie de probleme ecosistemului. Ei afectează calitatea apei punând în pericol alte specii, potrivit Ginei Serna.

„Ne îngrijorează”, a spus Wilber Quinones, învățător. „Trebuie să ne blocăm înăuntru cu copiii pentru a încerca să evităm un accident.”​

Unii localnici văd și partea pozitivă. Animalele exotice aduc mulţi turişti în zonă, dată fiind povestea interesantă care îi leagă de omul ce nu cu mult timp în urmă înspaimânta Columbia.

Hipopotamii pot fi periculoşi şi pot alerga cu până la 29 km pe oră. Mai multe statistici spun că, în Africa, hipopotamii sunt responsabili de cele mai multe decese în rândul oamenilor dintre mamiferele sălbatice.

Cum au scăpat hipotamii lui Pablo Escobar

După moartea lui Escobar din 1993, cele mai multe animale au fost duse în grădini zoologice sau au murit. Însă nu și hipopotamii. Din cauza mărimii lor, costurile cu deplasarea ar fi fost foarte ridicate și din acest motiv au fost abandonați.

Însă, în timp ce moștenirea lui Pablo Escobar s-a evaporat, animalele s-au înmulțit.

Condițiile din jurul Hacienda Napoles sunt ideale pentru hipopotam. Ei s-au instalat în marile lacuri și pe căile navigabile din zonă, se bucură de pășuni cu iarbă din belșug și nu au prădători naturali.

Soluția autorităților

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, a descoperit că hipopotamii schimbă calitatea apei în care își petrec o mare parte din timp. Hipopotamii se hrănesc noaptea, apoi își petrec ziua răcorindu-se în apele unde își satisfac nevoile fiziologice, schimbându-le compoziția chimică.

„Este o problemă urgentă! Știm că o familie de hipopotami s-a instalat în râul Magdalena, care leagă aproape toate zonele Columbiei, așa că ei se pot deplasa oriunde”, a spus Gina Serna, reprezentantul Agenției de mediu Cornare.

Planul este acela de a steriliza animalele, iar anul trecut a fost făcută prima intervenție la o femelă. Însă procedura este extrem de complexă și se anunță a fi de durată.

Între timp, localnicii trebuie să învețe să trăiască alături de noii vecini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

,,Aproape imediat, o doamna mai in varsta, care abia m-a intampinat, mi-a spus să ma așez intr-o targa și mi-a introdus imediat mai multe tuburi de plastic in burta". Durerosul secret pe care vaduva lui Pablo Escobar l-a tinut secret 44 de ani!

Alegeri SUA 2020. Răsturnare de situație în cursa democrată, după „Super Tuesday”. Cine sunt oamenii care vor să îl detr... Era verde, dar nu de la clorofilă! Doi ani i-au trebuit unei femei să constate că planta pe care o uda zilnic era din pl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x