Antena Căutare

Infernul, pe pământ. 6.700 de oameni au fost uciși în 30 de zile

Într-o lună, cel puțin 6.700 de persoane au murit din cauza conflictelor izbucnite în statul birman Rakhine, din Myanmar. Printre aceștia, cel puțin 730 erau copii mici, care avea mai puțin de 5 ani. 

Într-o lună, cel puțin 6.700 de persoane au murit din cauza conflictelor izbucnite în statul birman Rakhine, din Myanmar. Printre aceștia, cel puțin 730 erau copii mici, care avea mai puțin de 5 ani.

Dintre copiii uciși, mai mult de 59 de procente au fost împușcați, 15 la sută au fost arși la domiciliu, 7 la sută bătuți și 2 la sută au decedat din cauza exploziilor miniere.

Autoritățile din Myanmar a spus că majoritatea celor 400 de morți erau „teroriști extremiști" care au murit în timpul "operațiunilor de degajare" ale armatei. Grupurile internaționale de ajutor și de apărare au acuzat armata de incendiere, ucideri și abuzuri ale sătenilor Rohingya. Autoritățile din Myanmar au acuzat militanții Rohingya de violență.

„Cel mai mult îmi place să mănânc pâine și să beau suc”, spune un minor reporterilor străini care au realizat materiale de la fața locului.


Foto: Huffingtonpost

Persecuția de la Rohingya din Myanmar se referă la represiunea militară în curs de desfășurare a armatei și poliției din Myanmar pe Rohingyas în statul Rakhine din regiunea vestică a țării. În timp ce majoritatea Rohingyas sunt musulmani, au avut loc și atacuri împotriva altor civili de alte naționalități.

Pe lângă Prinţul Charles, foştii suverani Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei vor fi prezenţi sâmbătă la funeraliile regelui... Avion de pasageri prăbușit în vestul Canadei, la scurt timp după decolare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x