Antena Căutare

Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică, relatează Reuters.

Jaap van Dissel a estimat, în audieri într-o comisie parlamentară, că această încetinire - care are la bază cele mai optimiste estimări ale institutului - este semnul că o ”creştere exponenţială a epidemiei” a fost, ”după toate probabilităţile, întreruptă”.

Potrivit unor date oficiale, numărul noilor contaminări cu noul corrnavirus a crescut în Olanda cu 17% marţi - la 5.560, iar cel a deceselor la 278.

Institutul de sănătate publică a avertizat că efectele măsurilor luate de către autorităţi într-o încercare de oprire a epidemiei urmează să se vadă abia ”la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare”.

Guvernul olandez a anunţat o prelungire - până la 1 iunie - a interzicerii oricăror adunări publice, care urma să se încheie iniţial la 6 aprilie, şi a avertizat că o izolare totală a populaţiei ar putea fi hotărâtă, în cazul în care se dovedeşte necesară.

Sursa : news.ro

Parlamentul britanic, închis din cauza pandemiei noului coronavirus, pe o periadă de o lună, cu o săptămână înainte să i... Putin se adresează miercuri ruşilor, într-un discurs privind noul coronavirus, la o zi după ce a vizitat un spital la Mo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x