Antena Căutare

Panică în toată Europa! Un nor radioactiv traversează continentul: Experții susțin că ar fi vorba de un accident nuclear produs în Rusia

Europa este în alertă, după ce un nor de poluare radioactivă a fost detectat în mai multe ţări. Experţii au o singură explicaţie: un accident produs la o instalație nucleară din Rusia, ţinut ascuns până acum. Norul radioactiv ar fi traversat deja continentul

Europa este în alertă, după ce un nor de poluare radioactivă a fost detectat în mai multe ţări. Experţii au o singură explicaţie: un accident produs la o instalație nucleară din Rusia, ţinut ascuns până acum. Norul radioactiv ar fi traversat deja continentul.

Accidentul care a răspândit temeri uriaşe în Europa ar fi avut loc la o uzină de tratare a deşeurilor nucleare.

La nivelul CNCAN este constituită o celulă de criză. Monitorizează evoluţia în timp a concentraţiilor de radionuclizi şi posibile consecinţe pe care le au acestea asupra mediului şi asupra personalului uman.

Institutul francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară suspectează că accidentul s-ar fi produs la sfârşitul lunii septembrie, în Rusia, între Sudul Munţilor Ural şi fluviul Volga.

La începutul lunii octombrie, specialiştii europeni, care monitorizează contaminarea aerului cu substanţe toxice, au detectat în mai multe ţări un nivel ridicat de ruteniu. Un element radioactiv folosit, de obicei, în radioterapia cancerului.

Norul ar fi pătruns în Europa prin Nord şi ar fi migrat în Sud. Experţii noştri au reuşit să măsoare radioactivitate, dar românii sunt îndemnaţi să nu se alarmeze.

Celula de criză a fost activată! Un accident nuclear petrecut lângă România a fost ținut în secret! De ce nu a fost anun... Un cutremur de intensitate mare s-a produs, în urmă cu puțin timp, în Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x