Antena Căutare

Peste 100 de hipopotami descoperiți morți și devorați de crocodili: "Serviciile noastre veterinare sunt la fața locului"

Peste o sută de hipopotami au fost descoperiți morți într-un rău dintr-un parc național din Namibia, moartea acestora fiind suspectată că ar fi fost provocată de antrax, a informat luni Ministerul Mediului din această țară.

Peste o sută de hipopotami au fost descoperiți morți într-un rău dintr-un parc național din Namibia, moartea acestora fiind suspectată că ar fi fost provocată de antrax, a informat luni Ministerul Mediului din această țară.

În imaginile difuzate de presa locală, cadavrele hipopotamilor pot fi văzute zăcând pe spate sau cu fața în jos în răul din parcul Bwabwata (nord-est).

"Peste 100 de hipopotami au murit săptămâna trecută. Nu știm originea deceselor, dar suspectam că este vorba despre antrax", a declarat ministrul namibian al mediului, Pohamba Shifeta.

Antraxul este o boală bacteriană asociata în general cu clima aridă. Bilanțul deceselor ar putea fi mai mare, a precizat ministrul, avansând ipoteza că unele dintre carcase au fost deja devorate de crocodili.

"Serviciile noastre veterinare sunt la fața locului pentru a determina cauza morții. Odată ce rezultatele vor fi disponibile, pot fi luate măsuri adecvate", a adăugat ministrul.

Namibia, o țară sud-africană populară în rândul turiștilor pentru fauna și dunele sale, găzduiește o populație de 1.300 de hipopotami.

Antraxul este o infecție acută care afectează atât animalele, cât și oamenii, iar bacteria (Bacillus anthracis) care o provoacă este considerată o armă bacteriologică. Boala este, de obicei, transmisă oamenilor de animale infectate sau de produse animaliere contaminate. Recent, această boală a decimat cimpanzeii care trăiau într-un parc național din Coasta de Fildeș.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs în Pacific!... Abia acum s-au aflat! SECRETELE UCIGAȘULUI din Las Vegas ies la iveală! „Nu apela la chelneri, nu dormea noaptea, dar ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x