Antena Căutare

Sapte crestini egipteni, condamnati la moarte pentru ca au participat la realizarea unui film anti-islam

Pentru ca au participat la realizarea unui film anti-islam, sapte crestini egipteni au fost condamnati la moarte de un tribunal din Cairo, care i-a judecat in lipsa

"Inocenta musulmanilor", productia cu pricina, a devenit cunoscuta dupa ce un fragment a fost postat pe internet in luna septembrie. „Cele sapte persoane acuzate au fost condamnate pentru insultarea religiei islamice prin participarea la producerea si distribuirea unui film care jigneste islamul si pe Profetul sau”, a spus judecatorul Saif al-Nasr Soliman, citat de Reuters.

Filmul cu buget redus "Inocenta musulmanilor" a fost produs in California si l-a denigrat pe profetul Mahomed, prezentat ca fiind un bataus cu practici deviante.

Dupa difuzarea sa, in mai multe locuri din lumea musulmana au izbucnit numeroase proteste anti-americane, ce s-au soldat cu atacuri impotriva ambasadelor Statelor Unite si chiar cu moartea unui diplomat american. In urma acestor proteste, peste 30 de oameni si-au pierdut viata.

Printre persoanele condamnate se numara si Nakoula Bassely Nakoula, un american cu origini egiptene, considerat a fi omul care a realizat filmul. In prezent, Nakoula ispaseste o pedeapsa de un an de inchisoare in Los Angeles, unde a fost condamnat pentru incalcarea conditiilor eliberarii conditionate.

Biserica Ortodoxa din Egipt a evitat sa comenteze sentinta de miercuri: „Noi am denuntat filmul, cu care nu avem nimic de-a face. In ceea ce priveste acest caz, Biserica nu comenteaza deciziile unui tribunal”.

Crestinii reprezinta aproximativ 10% din populatia Egiptului (83 de milioane), multi dintre ei plangandu-se de discriminarea la care sunt supusi.

Foto: nation.com.pk

Kim Jong-un, declarat din greseala cel mai sexy barbat de pe planeta... Papa isi face cont pe Twitter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x