Antena Căutare

Ucraina, ameninţată de un "război total" cu Rusia! Pericolul pândește toată Europa, iar România e prima vizată

Ucraina este ameninţată de un "război total" cu Rusia, susţine preşedintele Petro Poroşenko. După capturarea celor trei nave ucrainene de către marina rusă, cele două ţări se acuză reciproc de provocarea incidentului naval. Liderii internaţionali fac apel la calm şi dialog. Între timp, marinarii ucraineni rămân în stare de arest în Crimeea. 

Ucraina riscă să aibă un "război total" cu Rusia. Declaraţia alarmantă a fost făcută de preşedintele Petro Poroşenko, după ce a impus legea marţială în toate zonele aflate la graniţă. Cele două ţări se acuză reciproc de provocarea incidentului în care trei nave ucrainene au fost capturate de Marina rusă.​

Preşedintele Petro Poroşenko declară că Rusia şi-a întărit puternic, în ultimele luni, forţele armate din Crimeea şi de la frontiera cu Ucraina.

"Nu este vorba de o glumă sau de un joc. Ucraina este ameninţată de un război total cu Rusia", a declarat Poroșenko.

La două zile de la incidentul fără precedent din largul coastelor Peninsulei Crimeea, aproape jumătate din Ucraina este sub stare de război. Propusă de Petro Poroşenko şi aplicată fără întârziere, legea marţială a intrat în vigoare în 10 dintre cele 27 de regiuni ale ţării.

O măsură care nu a fost adoptată nici măcar în 2014, după ce ruşii au anexat Crimeea. Confuzia este mare în ţara vecină României. Iar teama creşte în fiecare zi. Situaţia le aminteşte tuturor un singur lucru: conflictul cu Moscova rămâne deschis. 12 dintre cei 24 de marinari capturaţi de ruşi au fost aduşi în faţa unui tribunal din Peninsula Crimeea, care-i va judeca pentru "încălcarea frontierei Rusiei". Ucraina susţine că au fost supuşi la presiuni psihice şi fizice.

Premieră în arheologia modernă! Sarcofagul unei mumii egiptene, intactă de 3000 de ani, a fost deschis pentru prima dată... Cum a vrut conducerea Facebook să facă afacere cu datele utilizatorilor! Totul a ieșit la iveală acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x