Antena Căutare

Ungaria se intoarce in timp. Strainii nu vor mai avea dreptul sa cumpere terenuri agricole

Ungaria va adopta curand o noua lege, care interzice strainilor sa cumpere terenuri agricole in aceasta tara, a anuntat premierul Viktor Orban. "Anul 2013 va aduce schimbari in agricultura ungara, care nu au mai avut loc in ultimii 50-100 de ani", a adaugat premierul, informeaza Mediafax.

Orban a precizat ca legea, care este in curs de analiza in Parlament, va proteja terenurile cultivabile de speculatori si bancheri, favorizând detinerea de terenuri de exploatarile agricole mici si mijlocii, in detrimentul celor mari.

Legea va permite si recuperarea "terenurilor furate prin contracte de achizitie dubioase". Guvernul a decis totodata sa infiinteze o banca agricola si construirea unei noi retele de irigatii. Odata cu intrarea in vigoarea legii, investitorii straini nu vor mai putea sa cumpere terenuri arabile, la fel cum se intâmpla in cele mai multe tari din Uniunea Europeana.

Sursa: Antena3.ro

La Beijing a murit Norodom Sihanouk, fostul rege al Cambodgiei... Copiii din Scotia vor primi CD-uri cu muzica clasica la nastere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x