Antena Căutare

Volodimir Zelenski, imagini sfâșietoare dintr-o maternitate din Mariupol bombardată de ruși. Ce a transmis președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a publicat imagini cu ruinele unui spital de pediatrie cu secție de maternitate din Mariupol, distrus de bombardamentele rusești. 3 persoane, inclusiv un copil, au murit în urma atacului aerian.

Colaj cu Volodimir Zelenski și spitalul d epediatrie bombardat Galerie
Trei persoane (inclusiv un copil) au murit în urma bombardamentului rușilor la un spital de pediatrie | Profimedia

Un spital care servea drept drept maternitate și spital pentru copii a fost distrus de bombardamentele rusești, iar potrivit ultimelor constatări trei persoane au fost ucise, inclusiv o fetiţă. Volodimir Zelenski a publicat imagini sfâșietoare cu dărâmăturile din clădire și a publicat un mesaj prin care s-a adresat din nou NATO, cerând să se implementeze o zonă d einterdicție aeriană deasupra Ucrainei, potrivit CNN.

Citește și: Volodimir Zelenski, nou mesaj în plin război cu Rusia: „Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina”

Trei persoane (inclusiv un copil) au murit în urma bombardamentului rușilor la un spital de pediatrie. Ce a transmis Volodimir Zelenski

„Mariupol. Trupele rusești au bombardat maternitatea și spitalul de copii. Oameni, inclusiv copii se află sub dărâmături. Atrocitate! Cât timp veți mai ignora teroarea? Creați zonă de interdicție deasupa Ucrinei! Opriți crimele! Voi aveți puterea de a le opri, însă se pare că vă pierdeți umanitatea”, a transmis președintele Ucrainei.

Citește și: Mila Kunis și Ashton Kutcher au strâns 18 milioane de dolari pentru Ucraina. Ce a transmis actrița de origine ucraineană

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un bilanț anterior arăta că 17 persoane au fost rănite după bombardamentul aerian al trupelor rusești, însă ulterior s-a constatat și moartea a trei persoane, inclusiv a unui copil.

Mariupol este un oraș port la Marea Azov și în prezent se află într-o reală criză umanitară.

Reprezentanți ai Kremlinului au anunțat „că se vor informa” de la armata rusă despre bombardamentul de la spitalul de pediatrie din Mariupol. Vicepremierul ucranean Irina Vereşciuk a anunțat că Kievul vrea să deschidă un culoar de evacuare de la Mariupol la Zaporojia.

Citește și: Ce avere are Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019, când a fost ales președintele Ucrainei

„Ne vom informa, obligatoriu, de la militarii noştri, pentru nici noi, la fel ca voi, nu avem o informaţie clară despre ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În repetate rânduri Rusia a negat că ia în vizor civili în cadrul „operațiunii” asupra Ucrainei.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Cum arăta Volodimir Zelenski pe vremea când participa la un show de dans. Imagini inedite cu președintele Ucrainei... Unde s-au ținut negocierile dintre șefii diplomațiilor rusă și ucraineană. La ce concluzii au ajuns...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x